LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
25 de maig de 2009
núm. 309
CANAL PuntTICtv transparent pixel
Les dinamitzadores de Masquef@ula ens mostren l'aula adaptada amb què compta aquest Òmnia

Masquef@ula forma part del recentment inaugurat Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa. Aquest Òmnia compta ara amb més espai i més recursos, entre els quals es pot destacar una aula adaptada per a persones amb diferents discapacitats. Les dinamitzadores Mari Millán i Ester Rubio ens parlen del nou edifici, de l'aula adaptada, de la formació que ofereixen i molt més.
 
Coneixem més a fons l'Agència Catalana de Protecció de Dades

Protecció de Dades (ACPD) és una autoritat independent que vetlla per garantir el dret fonamental de qualsevol persona de protegir les seves dades personals. La secretària general de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, Mar Valverde, ens dóna més detalls sobre la importància de conèixer els nostres drets i ens aconsella sobre la millor forma de protegir les nostres dades.
 
LA XARXA transparent pixel
Sant Feliu On Line guardonat als Premis de Comunicació Local 2008

Sant Feliu On Line ha rebut el Premi Arrel de butlletins o publicacions periòdiques d'ajuntaments o entitats de govern local dels Premis de Comunicació Local 2008 de la Diputació de Barcelona. Moltes felicitats!
 
Una participant del Punt TIC del Solsonès, a "Psicopatologia digital"

Montserrat Bernaus, participant del Punt TIC del Solsonès, ha sigut la protagonista d'un dels capítols del programa de TV3 "Psicopatologia digital amb el doctor Soler". La Montserrat fa servir Internet, entre d'altres, per aprendre idiomes. Al reportatge explica com l'han ajudat les noves tecnologies a l'hora d'aprendre anglès i planificar un viatge a Escòcia.
 
Seminari de creació i gestió d'empreses innovadores, a Tremp

Des del Punt TIC de Tremp ens han fet arribar informació sobre el seminari de creació i gestió d'empreses innovadores que organitzen el Centre Europeu D’Empreses Innovadores de Lleida (ceeilleida) i l’Ajuntament de Tremp. Tindrà lloc els dies 9,11,16 i 18 de juny, al Centre Cívic Tarraquet.
 
Tallers de recerca de feina, a l'Òmnia de l'Associació per a Joves TEB

A l'Òmnia de l'Associació per a Joves TEB organitzen monogràfics de recerca de feina. El primer es va fer el 20 de maig i els propers seran "El currículum i la carta de presentació" el 27 de maig i "L'entrevista de feina" el 3 de juny.
 
Sessió de formació sobre la borsa d'habitatge a Ribera d'Ebre

Dimecres 20 de maig, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i el coordinador de Polítiques d’Habitatge de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, han signat un conveni de col·laboració entre l’empresa pública Adigsa, adscrita al Departament de Medi Ambient i Habitatge, pel qual el Consell Comarcal gestionarà la Borsa d’habitatge per al lloguer social de la comarca.
 
Punt Òmnia CPS "Francesc Palau" s'uneix a "Prat Solidari"

Sota el lema "Conèixer per comprendre" aquest curs estan treballant al CPS "Francesc Palau" la interculturalitat del municipi. A partir de sessions culinàries de diversos orígens culturals, dirigides per alumnes del centre, es pretén donar a conèixer la pròpia cultura i compartir amb els assistents. L'objectiu és descobrir allò que ens uneix i ens fa avançar en una societat multicultural com la nostra.
 
El Punt TIC del Solsonès ofereix formació en EinesTIC

Dins de la convocatòria del CEEILLEIDA per a activitats de formació i promoció de la innovació empresarial, el Punt TIC del Solsonès CTFC realitzarà quatre seminaris formatius adreçats a PIMES, amb la finalitat de que coneguin i aprenguin a utilitzar el producte EinesTIC.
 
PER DINS transparent pixel
Fons de pantalla de la Xarxa Punt TIC

L'oficina tècnica posa a disposició de tots els dinamitzadors i dinamitzadores el fons de pantalla oficial de la Xarxa Punt TIC. És vàlid tant per a Windows com per a Linux.
 
Subvencions per a plans d'ocupació i xarxa d'orientació per a l'ocupació

El Departament de Treball de la Generalitat obre una convocatòria per a subvencionar plans d'ocupació i actuacions de la xarxa d'orientació per l'ocupació, on poden concursar ens locals i entitats sense ànim de lucre, entre d'altres.
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'oficina tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
És activa la segona fase del procés de creació del IV Congrés de la CiberSocietat

L'Observatori de la CiberSocietat treballa des del mes de març en l'organització col·laborativa del IV Congrés de la CiberSocietat. Ara, després de la primera fase participativa, recullen totes les propostes de temes i donen a conèixer el lema definitiu: Crisi Analògica, Futur Digital.
 
Concurs per destacar la importància dels telecentres

Asociación de Comunidades de Telecentros, aprofitant el Dia d'Internet, convoca el concurs Internet y Telecentros: Una oportunidad para la crisis económica. L'objectiu del concurs és mostrar que Internet i els telecentres són espais d'apropament i de recerca de noves oportunitats de desenvolupament social i econòmic.
 
SISOSCAT organitza la III Jornada Noves tecnologies i el tercer sector

La Fundació privada Societat de la Informació Solidària i Sostenible a Catalunya (SISOSCAT) convida a entitats del tercer sector a participar a la tercera edició de la Jornada Noves tecnologies i el tercer sector: Aprofitament Global de les Noves Tecnologies, que tindrà lloc el dimarts 2 de juny.
 
RECURSOS
Streaming de fitxers de so

Pocs mercats han quedat tan profundament alterats per Internet com el de la música. La indústria musical, tal com era coneguda fa mitja dotzena d’anys, pràcticament no existeix.
 
AGENDA
  • Ubuntu Developer Summit: Aquesta trobada es realitzarà a Barcelona, del 25 al 29 de maig. [ + info ]
  • Nits a l'Àtic: El proper 29 de maig tindrà lloc la xerrada "Creative commons, llicències lliures a l'era digital". [ + info ]
  • Week@ESI: Aquest fòrum de networking tindrà lloc a Bilbao, de l'1 al 5 de juny. [ + info ]
  • III Jornada Noves tecnologies i el tercer sector: Es realitzarà el 2 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • Acte de lliurament dels Premis Espiral Edublogs 2009: Tindrà lloc el 6 de juny, a Madrid. [ + info ]
  • Seminari de creació i gestió d'empreses innovadores: Tindrà lloc el 9, 11, 16 i 18 de juny, a Tremp. [ + info ]
  • Jornada d'usos responsables de pantalles: Es realitzarà el 16 de juny, a Barcelona. [ + info ]
  • HiT Barcelona World Innovation Summit: Es realitzarà del 17 al 19 de juny. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits : Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat