LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
18 de maig de 2009
núm. 308
CANAL PuntTICtv transparent pixel
Temps de directes pel dia Mundial d'Internet

El passat divendres, 15 de maig, dins l'activitat commemorativa del Dia d'Internet, Temps de Punt TIC, nombrosos punts de la nostra xarxa van connectar en directe per streaming de vídeo per tal de mostrar-nos les seves activitats. Agraïm la presència dels dinamitzadors, dinamitzadores i participants que van fer aquests directes. Trobareu tots els vídeos aquí.
 
Vídeo de la inauguració del CTC de Masquefa

Us convidem a mirar el vídeo de la inauguració on podreu apreciar l'alta participació de la ciutadania en la jornada de portes obertes i sentir al director general d’Administració Local del Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Carles Bassaganya. A més a més, podreu conèixer les instal·lacions i l'equipament adaptat del centre.
 
LA XARXA transparent pixel
Temps de Punt TIC, tot un èxit gràcies a la participació dels punts!

L'intercanvi de coneixements i experiències entre els punts ha sigut el protagonista de la celebració del Dia Mundial d'Internet a la Xarxa Punt TIC. Dinamitzadors, dinamitzadores i participants de la xarxa van participar activament a les diverses activitats de la campanya Temps de Punt TIC, el passat divendres 15 de maig.
 
Posem en marxa la Comunitat Òmnia!

Créixer i innovar és la finalitat de posar en marxa un nou espai virtual de trobada al servei del projecte Òmnia per tal de facilitar el treball de les persones dinamitzadores i fomentar la seva professionalitat a través de la relació, l'intercanvi d'experiències i pel fet de compartir els difícils reptes del dia a dia. 
 
Nou compte de la Xarxa Punt TIC a Delicious.com

Què us semblaria poder comunicar entre els membres de la Xarxa Punt TIC les nostres planes web favorites en pocs clics i recollir-les a un únic lloc web? Us presentem el compte punttic a Delicious.com, que necessita de l’aportació de tots els participants de la Xarxa Punt TIC per ser construït i renovat constantment.
 
Neix el repositori de cursos Moodle de Punt TIC

Neix el repositori de cursos de Moodle de la Xarxa Punt TIC, un espai on es poden trobar els diferents cursos de Moodle dissenyats, entre d'altres persones, pels dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC.
 
La Xarxa de Telecentres de Lleida crea la plana web Internet i Jo

Amb motiu de la commemoració del Dia d'Internet, aquest diumenge 17 de maig, la Xarxa de Telecentres Municipal de l'Ajuntament de Lleida ha posat en funcionament una plana www.paeria.cat/diainternet, que sota el lema "Internet i jo" recull les opinions i experiències dels participants de la xarxa.
 
Dubtes laborals? Tens un recurs que et pot ajudar

El pròxim dimarts, dia 19, el Punt TIC de l'Alt Urgell realitzarà la seva 20a Xerrada Econòmico-Tecnològica. Anirà a càrrec de la tècnica laboral de la nova Oficina Jove de Treball de l’Alt Urgell, Ruth Dencàs, que presentarà els serveis que aquest centre ofereix als nois i les noies de la comarca. 
 
Les TIC i la discapacitat, bloc guanyador als premis de Sant Feliu On Line

Els Premis de Continguts Digitals de Sant Feliu On Line ja tenen guanyadors. Entre els guardonats es troba el bloc Les TIC i la Discapacitat, del qual és coautor Carlos Garcia, dinamitzador del Punt TIC del Consell Comarcal del Baix Ebre.
 
Dia d'Internet a Viladecans

Coincidint amb 39a Fira de Sant Isidre i 8a mostra d’entitats del municipi que s'ha dut a terme terme el cap de setmana del16 i 17 de maig, s’ha habilitat un espai dins de l’estand institucional on s'ha recollit les opinions de la ciutadania sobre el futur de Viladecans.
 
El Viver d'empreses de l'Alt Urgell comença a prendre forma

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Centre Europeu d’Empreses i Innovació (CEEI-Lleida) han començat a posar fil a l’agulla per tal d’impulsar el Viver d’Empreses que ha de començar a funcionar a la tercera planta de l’edifici de Les Monges.
 
PER DINS transparent pixel
VI Premis Francesc Candel

Els Premis Francesc Candel són convocats per la Fundació Lluís Carulla amb el suport de la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya; amb l'objectiu de reconèixer i difondre les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant.
 
Convocatòria general d'ajuts a entitats d'Agrupació Mútua

La Fundació Agrupació Mútua obre aquesta convocatòria general per a aquells projectes que tinguin relació amb els àmbits d'actuació prioritaris: gent gran, infància i persones discapacitades.
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'oficina tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
Guifi.net celebra el seu cinquè aniversari

Guifi.net va aprofitar la setmana Digital Vic e-Week 2009 per celebrar un acte de commemoració dels seus cinc anys d'existència. Hi va participar el Secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, juntament amb els representants de Guifi.net Lluís Dalmau i Ramon Roca.
 
Altres iniciatives per al Dia d'Internet

Recull amb altres iniciatives amb motiu de la commemoració del Dia Mundial d'Internet: mil i una idees que es duen a la pràctica en diferents indrets del món.
 
Bànners de la campanya Navega en català

La Fundació puntCAT ha llançat la campanya Navega en Català, amb la qual pretén informar els internautes sobre la importància de tenir els navegadors en català, al temps que els ensenya com configurar-ho. Per aconseguir la màxima difusió i fer que la campanya tingui la màxima repercussió possible, la Fundació puntCAT ens ha fet arribar els bànners de la campanya i convida a tothom a incloure'ls a les seves planes web.
RECURSOS
Un lector per a llibres de text i diaris

N’havíem parlat ja alguna vegada en aquests “recursos” setmanals però ara sembla que és més realitat que mai. Es tracta del Kindle, un aparell per a la lectura de llibres o diaris que ha anat millorant a cadascuna de les tres versions que Amazon, la gran botiga de llibres i música per Internet ha posat al mercat.
 
AGENDA
  • BDigital Global Congress: Es realitza del 18 al 21 de maig, a Barcelona. [ + info ]
  • Jornada PIMESTIC del sector càrnic a Les Preses: Tindrà lloc el 19 de maig, a Les Preses. [ + info ]
  • Jornada PIMESTIC del sector càrnic a Les Preses: Tindrà lloc el 19 de maig, a Les Preses. [ + info ]
  • Dinamització d'entorns virtuals: xarxes socials, comunitats de pràctica i grups de treball col·laboratiu: El 20 de maig, a Barcelona. [ + info ]
  • Ubuntu Developer Summit: Aquesta trobada es realitzarà a Barcelona, del 25 al 29 de maig. [ + info ]
  • Nits a l'Àtic: El proper 29 de maig tindrà lloc la xerrada "Continguts lliures, innovació distribuïda". [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits : Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat