LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
11 de maig de 2009
núm. 307
CANAL PuntTICtv transparent pixel
Paloma Hernández ens presenta els projectes que realitzen al Punt TIC del Solsonès

Paloma Hernández és la dinamitzadora del Punt TIC del Solsonès des de l'any 2002. Amb ella coneixerem molts dels projectes que es porten a terme al punt i també al Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya, al qual pertany el Punt TIC.
 
LA XARXA transparent pixel
Temps de Punt TIC

La Xarxa Punt TIC et convida a participar en la celebració del Dia Mundial d'Internet i a que et sumis a la campanya Temps de Punt TIC. Es tracta d'una proposta virtual d'activitats que volen llençar un missatge optimista davant de la situació de crisi econòmica: aprofita't de les noves tecnologies per estalviar diners i temps!!
 
Masquefa inaugura el nou Centre Tecnològic Comunitari

Masquefa acaba d'inaugurar el Centre Tecnològic Comunitari, un equipament municipal on, sota el paraigües de les TIC, conviuen ciutadans, empreses i entitats. El centre està situat en una nau de l'antiga fàbrica Rogelio Rojo, que ha estat completament rehabilitada.
 
Celebració del Dia d'Internet, a Valls

Aprofitant la commemoració del Dia d'Internet, a Valls celebren la Fira Fesinternet. La d'enguany és ja la quarta edició d'aquesta celebració. Des de l'Òmnia de Casa Caritat, organitzadora de l'esdeveniment, ens fan arribar el programa, ple de propostes interessants!
 
Curs d'iniciació a la informàtica, a l'Òmnia Gao Kaló

A l'Òmnia Gao Kaló tornen a fer una altra edició del curs d'iniciació a la informàtica. La formació començarà aquest dimecres 13 de maig i tindrà una durada d'uns 3 mesos aproximadament.
 
Vídeo del lliurament dels premis de continguts digitals a Sant Feliu On Line

Albert Bonet, guardonat pel seu bloc amb el segon premi de blocs ciutadans, d'una banda, i pel millor ús corporatiu d'eines web 2.0 per un altre web, ens ofereix el seu vídeo del lliurament d'ahir, diumenge 10 de maig, a Sant Feliu del Llobregat.
 
El CTFC crea la plana web Dona i treball al món rural

El Grup de treball d’Igualtat d’oportunitats del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha creat el portal Dona i treball al món rural, emmarcat dins el Programa per al foment de l’ocupació femenina al Solsonès.
 
PER DINS transparent pixel
Gestió d'usuaris 2.8

La nova versió 2.8 del Programa de Gestió d'Usuaris té facilitats per fer còpies de seguretat de les dades dels usuaris/àries i la possibilitat d'exportar-les per treballar amb elles amb d'altres programes.
 
Premis Vodafone a la Innovació en Comunicacions Mòbil

La Fundació Vodafone convoca els presents premis per tal d'incentivar el desenvolupament i la innovació de propostes tecnològiques (tant el la fase d'estudi com en la de posada en funcionament). Termini: 30/05/09.
 
Xarxa de Telecentres Europea: Convocatòria d'ajuts per fer intercanvi entre persones dinamitzadores

S'ha publicat una convocatòria que ofereix la possibilitat de que un dinamitzador/ora d'aquí visit un telecentre o entitat de fora o d'acollir un dinamitzador/ora, per tal de compartir experiències sobre pràctiques concretes, projectes, estratègies, recursos, etc.
 
Premis del Ministeri d'Educació a materials educatius en suport electrònic

El Ministeri d'Educació convoca premis per a materials educatius d'ensenyament primari i secundari en suport electrònic que puguin ser emprats i difosos per Internet. Termini: 17/07/09.
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'oficina tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
Guia de la UE sobre el drets dels usuaris europeus a Internet

La guia en línia eYouGuide explica els consumidors com poden exigir els seus drets pels serveis de banda ampla, el comerç electrònic i la protecció de les seves dades personals, entre altres.
 
Bànners de la campanya Navega en català

La Fundació puntCAT ha llançat la campanya Navega en Català, amb el qual pretén informar els internautes sobre la importància de tenir els navegadors en català, al temps que els ensenya com configurar-ho. Per aconseguir la màxima difusió i fer que la campanya tingui la màxima repercussió possible, la Fundació puntCAT ens ha fet arribar els bànners de la campanya i convida a tothom a incloure'ls a les seves planes web.
Nous descomptes per renovar els dominis PuntCAT

Per aconseguir un d'aquets codis de descompte, haureu de jugar amb l'Ictineu d'en Narcís Monturiol. A més a més, us proposem un vídeo sobre el taller "Treu-li suc al teu PuntCAT".

 
Inauguren el Centre d’Interpretació de l’Església de Cal Pons

Recentment, s’ha inaugurat el Centre d’Interpretació de l’Església de Cal Pons on s’explica el paper que va jugar l’església en la consolidació del sistema de colònia industrial a Catalunya, explicat tant des del punt de vista dels treballadors i treballadores com dels amos de les colònies.
El concurs Llanterna Digital inclou una votació popular per Internet

Un total de 44 treballs audiovisuals han participat enguany al certamen de curtmetratges Llanterna Digital. Un dels guanyadors es triarà mitjançant votació popular, que s'està realitzant durant el mes de maig.
 
RECURSOS
Webby Awards, uns premis interessants

Sempre val la pena de mirar el que es fa de nou fora de casa. I ningú no dubta que és justament a Internet on es fa visible una part important de la innovació mundial. Per això va bé de seguir cada any els anomenats Webby Awards, que des de fa temps premien les pàgines d’Internet més destacades de l’any en una sèrie d’àmbits molt variats.
 
AGENDA
  • Turisme i web 2.0: Aquesta jornada tindrà lloc l'11 de maig, a Berga. [ + info ]
  • Com podem protegir la informació de la nostra empresa: Aquesta jornada tindrà lloc el 12 de maig, a Barcelona. [ + info ]
  • Jornades PIMESTIC a Montblanc: El 12 de maig, a Montblanc. [ + info ]
  • Scratch Day a Citilab-Cornellà: El 16 de maig és el dia d'Scratch i al Citilab ho celebraran amb una festa. [ + info ]
  • BDigital Global Congress: Es realitzarà del 18 al 21 de maig, a Barcelona. [ + info ]
  • Jornada PIMESTIC del sector càrnic a Les Preses: Tindrà lloc el 19 de maig, a Les Preses. [ + info ]
  • Jornada PIMESTIC del sector càrnic a Les Preses: Tindrà lloc el 19 de maig, a Les Preses. [ + info ]
  • Dinamització d'entorns virtuals: xarxes socials, comunitats de pràctica i grups de treball col·laboratiu: El 20 de maig, a Barcelona. [ + info ]
  • Ubuntu Developer Summit: Aquesta trobada es realitzarà a Barcelona, del 25 al 29 de maig. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits : Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat