LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
4 de maig de 2009
núm. 306
CANAL puntTICtv transparent pixel
Coneguem la TDT per poder informar als participants dels nostres Punt TIC!

La Televisió Digital Terrestre (TDT) és quasi una realitat. Fa uns dies que el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya desenvolupa una campanya per donar l'últim i definitiu impuls a la TDT. Per aquest motiu, la Generalitat vol que la Xarxa Punt TIC sigui còmplice en aquest últim pas per implantar-la a tot el territori català. Hem creat un vídeo on disposeu de la informació elemental per saber què és la TDT, quins avantatges comporta per a l'espectador o com es pot veure, entre altres.
 
LA XARXA transparent pixel
Sant Feliu On Line, guanyador en una de les categories dels Premis Edublogs 09

Avui, 4 de maig, s'han donat a conèixer els blocs guanyadors dels Premis Espiral Edublogs 09. En la categoria d'Assessorament, Formació i Associacions ha obtingut el primer premi el bloc Sant Feliu On Line. Moltes felicitats per als companys i companyes de Sant Feliu!!
 
Els Punt TIC de l'Alta Ribagorça inicien la programació de primavera

Els Punt TIC de la comarca obren el nou període d'inscripció per la formació trimestral abril-juny. Els Punt TIC de l’Alta Ribagorça, Vilaller i Vall de Boí oferiran durant aquest trimestre cursos de formació sobre noves tecnologies de nivells i temàtiques diverses.
 
Curs d'arqueologia a Sant Bartomeu del Grau

L'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau, juntament amb el CIAO i Arkeolik, ha preparat un curs d'arqueologia entorn de l'Església Vella de Sant Bartomeu. Les TIC tindran molta presència en aquest curs, ja que, es donaran a conèixer i es practicaran les aplicacions de l'Autocad, el 3D i els sistemes GIS per a l'arqueologia.
 
Vídeos de les jornades de formació sobre ajudes tècniques per l'accessibilitat a Sant Feliu i Bellvitge

Podeu veure l'exposició que Borja Romero de BJ Adaptaciones va realitzar a a l'Òmnia del CIJ Bellvitge de l'Hospitalet i a l'aula de Diversitat Lúdica de Sant Feliu, on presenta diversos equipaments que permeten una millor accessibilitat al PC per als usuaris i usuàries amb discapacitat.
 
Joves per a la Igualtat i la Solidaritat fa 15 anys

Joves per a la Igualtat i la Solidaritat, entitat gestora de l'Òmnia JISH-Arrels, celebra el seu 15è aniversari. Han aprofitat l'aniversari per donar les gràcies a totes les persones, col·lectius i organitzacions que han col·laborat amb ells durant tot aquest temps.
 
Curs d'informàtica per a gent gran, a Sant Feliu Sasserra

Al Punt TIC de Sant Feliu Sasserra tenen en marxa força cursos i la setmana passada en van començar un altre: informàtica per a gent gran.
 
PER DINS transparent pixel
Convocatòria de subvencions per a entitats, de l'Institut Català de les Dones

Aquesta convocatòria subvenciona entitats per a la realització d'activitats o projectes d'utilitat pública o interès social per promoure la igualtat d'oportunitats entre dones i homes, i/o que facin palès el caràcter transformador de les experiències i els sabers femenins. Termini: 16 de maig.
 
Subvencions per a associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut

La present convocatòria vol promoure l'associacionisme juvenil, mitjançant el suport a les activitats, les inversions en béns immobles de les associacions juvenils o entitats que ofereixen suport a la joventut i els convenis de reconeixement de la tasca de les entitats que tenen especial rellevància en el teixit associatiu juvenil. Termini: 1 mes.
 
Les entitats gestores, presents a la plana puntTIC.cat

L'oficina tècnica recull els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Encara no ens heu fet arribar el vostre? A què espereu? Envieu-lo a oficina.tecnica [arrova] punttic.cat o pugeu-lo a la fitxa del vostre Punt TIC.
 
NOTÍCIES
Un centenar de centres participaran al pla pilot de llibres de text digitals

Es calcula que uns 10.000 alumnes de centres d'ensenyament secundari podran beneficiar-se d'aquest pla pilot que el Departament d'Educació posarà en marxa el curs 2009/2010.
 
La Comissió d'Afers Gal·lesos s'interessa per l’ús del català en les TIC

Els secretaris de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, i de Política Lingüística, Bernat Joan, han comparegut davant la Comissió d'Afers Gal·lesos del Parlament del Regne Unit per explicar l'experiència de l'ús del català a les TIC.
Dinamizanet 2.0, una xarxa social creada per i per a dinamitzadors/ores

Dinamizanet 2.0 és una xarxa social adreçada a dinamitzadors i dinamitzadores de telecentres, pensada per facilitar i afavorir la transmissió de coneixements i l'intercanvi d'experiències entre dinamitzadors/ores de diferents comunitats autònomes i països.
 
RECURSOS
Enviar fàcilment fitxers grans

Imaginem que vols enviar als teus amics que viuen a 100 quilòmetres (o als teus parents que ara s’han establert a Austràlia) totes les fotos de la darrera trobada que van fer per Setmana Santa. El problema és que les més de dues-centes fotos d’aquells dies ocupen molt espai...
 
AGENDA
  • Jornades PIMESTIC a Montblanc: El 12 de maig, a Montblanc. [ + info ]
  • Scratch Day a Citilab-Cornellà: El 16 de maig és el dia d'Scratch i al Citilab ho celebraran amb una festa. [ + info ]
  • BDigital Global Congress: Es realitzarà del 18 al 21 de maig, a Barcelona. [ + info ]
  • InnovaCamp Mediterrane@: Del 22 al 24 de maig, a Cornellà de Llobregat. [ + info ]
  • Ubuntu Developer Summit: Aquesta trobada es realitzarà a Barcelona, del 25 al 29 de maig. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits : Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat