LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
27 d'abril de 2009
núm. 305
CONEGUEM A FONStransparent pixel
Parlem amb César J. González i els participants de l'Òmnia de Servei Solidari

Una setmana més, coneixem de prop un Punt TIC, de la mà del seu dinamitzador. Aquesta vegada, el César Juan González ens presenta l'Òmnia de la Fundació Servei Solidari i l'ajuden en aquesta tasca els participants d'un curs de full de càlcul.
 
LA XARXA transparent pixel
Temps de Punt TIC

El 15 de maig és TEMPS D'INTERCANVIAR i COMPARTIR enllaços, cursos, currículums, vídeos, experiències, imatges... Que no hi falti la teva! S'acosta el Dia d'Internet que celebrarem el proper 15 de maig als Punt TIC. Amb el lema "Temps de Punt TIC", intentarem buscar alternatives a la crisi actual a través del que millor sabem fer: COMPARTIR! La proposta de la xarxa és que, des de tots els punts, fem un intercanvi tant de recursos virtuals com materials i, a més, través de la tecnologia compartim durant tota la jornada les experiències viscudes a cada punt.
 
Donant a conèixer la comunitat Òmnia

Iwith.org ha entrevista a la dinamitzadora de l'Òmnia Torreforta. Una participant d'aquest punt va presentar un relat al certamen literari organitzat per Iwith.org i, a partir d'això, aquesta organització s'ha interessat en la Xarxa Òmnia i en el treball que es fa als punts. 
 
El Punt TIC de l'Alt Urgell acull el Síndic de Greuges de Catalunya

El proper dimecres 29 d’abril el Punt TIC de l'Alt Urgell acull el Síndic de Greuges de Catalunya. Aquest periòdicament desplaça la seva oficina per les localitats de Catalunya, amb l’objectiu de facilitar a totes les persones la presentació de queixes i fer conèixer la institució del Síndic, que té com a missió la supervisió de l’administració i la defensa dels drets de les persones i entitats.
 
Taller de disseny d'imatges amb Tux Paint per la diada de Sant Jordi

Els joves del Club 8-12 anys de l'Òmnia AV St Roc van formar-se en el disseny i la transformació d'imatges amb el programa Tux Paint, per festejar la diada de Sant Jordi.
 
Tallers diversos per a col·lectius concrets, a l'Òmnia Palau Bojons de Vic

A l'Òmnia Palau Bojons de Vic realitzaran diversos tallers adreçats a col·lectius concrets durant els propers mesos: Taller d'inserció laboral adreçat a col·lectius amb capacitats especials; taller d'introducció a l'ús de les tecnologies digitals per a la recerca de feina; taller de Photoshop CS adreçat a col·lectius amb capacitats especials; i taller de creació de pàgines web per a Entitats i Associacions.
 
Cursos on-line de l'àmbit forestal, mediambiental i rural

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, al qual pertany el Punt TIC del Solsonès, el Fons Social Europeu i la Fundación Biodiversidad, en el marc del projecte INTRADER-Empleaverde, organitzen els següents cursos formatius on-line: Curs de formació teòrica per a auditors forestals; Curs de prevenció, tractament i reutilització de residus; i Curs d'energia solar tèrmica i fotovoltaica.
 
Tretze alumnes inicien un curs on-line de creació i gestió d’empreses, a l’Alt Urgell

El 21 d'abril es va posar en marxa a l'Alt Urgell el curs on-line de creació i gestió d'empreses, al qual s'han inscrit 13 persones. Aquesta xifra representa la inscripció més alta de totes les comarques de Lleida, segons dades facilitades pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ens públic que organitza el curs en col·laboració amb el Consell Comarcal i el Punt TIC de l'Alt Urgell.
 
Oferta formativa d'abril i maig de l'Òmnia de Tortosa

Ja tenen preparades, a l'Òmnia de Tortosa, moltes activitats per als mesos d'abril i maig, com ara, quatre tallers que s'iniciaran els propers dies. A més, continuen les activitats amb les entitats Atzavara-Arrels i la Fundació tutelar Terres de l'Ebre.
 
edublogs
Sant Feliu On Line finalista dels III Premis Espiral Edublogs 09

L'Associació Espiral ha fet públic el llistat dels blocs finalistes d'Edublogs 09. La plana web Sant Feliu On Line està entre els finalistes a la categoria d'assessorament, formació i associacions. Felicitats! Ara, caldrà esperar fins el 4 de maig per conèixer si en són els guanyadors.
 
Trivial a l'Òmnia de Santa Eulàlia de Berga

A l'Òmnia de Santa Eulàlia de Berga han creat un joc de l'estil del Trivial per jugar per equips. Ens expliquen com funciona i ens animen a crear-ne de nous.
 
ctc
Les aules mòbils de la Conca de Barberà s'estableixen a Solivella i Sarral 

Les dues aules mòbils del Consell Comarcal de la Conca de Barberà estan viatjant d'un municipi a l'altre, on s'aprofita aquest equipament per realitzar diversos cursos d'iniciació a la informàtica.
 
PER DINS transparent pixel
La formació inicial d'Òmnia, en imatges

Dimarts 21 d'abril va tenir lloc a la seu de l'Oficina Tècnica la primera formació inicial d'Òmnia de l'any, on s'han pogut trobar dinamitzadors i diamitzadores que fa poc temps s'han sumat al projecte. Compartim algunes imatges on podem veure com s'ha treballat.
 
Ajuts a projectes d'integració social a persones amb discapacitats de la Fundació Mapfre 2009

La Fundació Mapfre, a través del seu Institut d'Acció Social promou la present convocatòria, destinada a entitats socials sense ànim de lucre que treballen per a la integració i la millora de la qualitat de vida de les persones amb algun tipus de discapacitat. Termini: 20/05/09.
 
logotips
Recollim els logotips de les vostres entitats gestores!

L'oficina tècnica porta a terme una campanya per recollir els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Per aconseguir-ho demanem la col·laboració dels dinamitzadors/res i responsables dels Punt TIC. Podeu fer arribar els logotips a oficina.tecnica [arrova] xarxa365.cat o bé pujar-los a la fitxa del vostre Punt TIC. Us estarem molt agraïts i agraïdes!
 
NOTÍCIES
Primera Jornada Espurn@

Sota el lema "experiències, eines i contextos", el dissabte dia 25 d'abril, va tenir lloc la primera jornada del projecte. Espurn@ és una aplicació educativa en línia, “que té com a objectiu posar a disposició del professorat un ampli ventall de recursos i de propostes per treballar a l'aula amb un alumnat cada cop més divers”.
 
Navega en català, nova campanya de la Fundació puntCAT

Aprofitant la festivitat de Sant Jordi la Fundació puntCAT ha llançat la campanya Navega en Català, un ambiciós projecte amb què pretén informar els internautes sobre la importància de tenir els navegadors en català, al temps que els ensenya com configurar-ho.
 
ebook
Serà el 2009 l'any de la lectura digital?

Dimecres, 22 d'abril, el Barcelona Digital Centre Tecnològic va voler celebrar Sant Jordi amb un dia d'antelació, organitzant un debat tecnològic al voltant dels e-books: “Serà el 2009 l'any de la lectura digital?”. Els experts que hi van participar van estar d'acord en que els e-book ja són aquí i han vingut per quedar-se, de forma que la indústria del llibre haurà d'adaptar-s'hi, quan més aviat millor.
 
La Fundació Bip Bip convoca ajuts per cedir equips informàtics a ONG

Ha llançat dues convocatòries de cessió d'equips informàtics, adreçades a ONG que presentin projectes per a la inclusió social de persones majors de 65 anys o de les dones.
 
RECURSOS
mobil
Els missatges de mòbil s’abaixen per imperatiu europeu

Com tothom sap, el telèfon cada dia serveix per fer més coses, a part de parlar. Sovint parlem tant pel mòbil tant com hi escrivim, i com més prestacions tingui el nostre telèfon mòbil més el fem servir per escriure. Per això les companyies telefòniques ja fa temps que van trobar un bon filó econòmic en els missatges de mòbil, que tenen un cost realment reduït per a les companyies.
 
AGENDA
  • 1er Fòrum de Salut, Tecnologia i Qualitat de Vida: Tindrà lloc el 28 i 29 d'abril, a Barcelona. [ + info ]
  • Jornada PIMESTIC a Bellpuig: El 30 d'abril es realitzarà una jornada PIMESTIC a Bellpuig. [ + info ]
  • Jornades PIMESTIC a Montblanc: El 12 de maig, a Montblanc. [ + info ]
  • BDigital Global congress: Es realitzarà del 18 al 21 de maig, a Barcelona. [ + info ]
  • Ubuntu Developer Summit: Aquesta trobada es realitzarà a Barcelona, del 25 al 29 de maig. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits: Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat