LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
30 de març de 2009
núm. 301
LA XARXA transparent pixel
Laboratori de jocs

Des  de la Xarxa Òmnia ens fan arribar una proposta per treballar amb infants aspectes com la intel·ligència emocional i la psicomotricitat, mitjançant jocs en línia.
 
Demà, 31 de març, últim dia per presentar candidatures als II Premis de Continguts Digitals

Aquests premis, convocats per l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, promouen les iniciatives de creació i dinamització de continguts digitals a Internet. Es premiaran el millor bloc ciutadà, la millor fotografia feta amb telèfon mòbil i el millor ús corporatiu d'eines 2.0.
 
pobla-de-segur
Nous cursos al Punt TIC de la Pobla de Segur

El Punt TIC de la Pobla de Segur Pobl@ pirineu e-centre ens ha fet arribar la programació dels cursos que organitza per als mesos d'abril i maig: Iniciació a la informàtica, Ofimàtica bàsica, i Iniciació al tractament d'imatges.
 
PER DINS transparent pixel
La Direcció General d’Acció Comunitària obre un segon període d'inscripcions al Curs d'Extensió Universitària

Un cop tancat el període d'inscripció encara queden algunes places lliures en els mòduls següents: Tècniques i recursos per al treball amb persones, grups i col·lectius; La gestió de projectes educatius; i Creació digital I. La Direcció General d’Acció Comunitària atenent les peticions d’algunes persones dinamitzadores ha decidit donar una nova oportunitat per cursar aquells mòduls del Curs d’Extensió Universitària amb places lliures. El nou període d'inscripció s’obre avui, 30 de març, i estarà obert fins al divendres 3 d’abril, inclòs.
 
Noves convocatòries de subvencions de la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha obert dues convocatòries que us poden interessar:
 
logotips
Recollim els logotips de les vostres entitats gestores!

L'oficina tècnica porta a terme una campanya per recollir els logotips de les entitats que gestionen els Punt TIC, per tal de fer difusió i donar-los el reconeixement necessari. Per aconseguir-ho demanem la col·laboració dels dinamitzadors/res i responsables dels Punt TIC. Podeu fer arribar els logotips a oficina.tecnica [arrova] xarxa365.cat o bé pujar-los a la fitxa del vostre Punt TIC. Us estarem molt agraïts i agraïdes!
 
NOTÍCIES
volta
Un bloc en català, guanyador als premis de Lonely Planet

El periodista català Marc Serena està fent la volta al món i explica les seves experiències al bloc La volta dels 25, que acaba de ser premiat com a millor bloc en llengua no anglesa als Travel Blogger Awards, organitzats per Lonely Planet.
 
Llançament de la sonda meteorològica Meteotek08

El projecte Meteotek08, una sonda meteorològica, va començar durant el febrer del curs 07/08 amb alumnes del crèdit de Taller de Tecnologia a l'IES Bisbal, un institut de secundària del Baix Empordà.
 

Dona Tech XXI, premis adreçats a dones politècniques

La UPC School ha llançat el concurs Dona Tech XXI, que vol premiar a dones politècniques i fomentar la formació que els hi permeti millorar la trajectòria professional i assolir càrrecs de responsabilitat.
 
adobe

Nova versió estable de l'Adobe Reader 9.1 en català

Els usuaris i usuàries catalanes que vulguin disposar de la nova versió del programa lector d'arxius .PDF Adobe Reader 9.1 ho poden fer de franc des del passat dijous, 26 de març. La darrera versió es pot descarregar des de www.adobe.com.
 
RECURSOS
eines-tic
EinesTIC: el paquet de programari per posa al dia el teu negoci

El projecte EinesTIC es va presentar oficialment el passat 6 de març. Aquesta iniciativa s'emmarca dins el pla PIMESTIC, promogut per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, amb l'objectiu d'impulsar la implantació de les tecnologies de la informació a les petites i mitjanes empreses.
 
catala
Aprendre "els sons del català" per Internet

L’enorme varietat de possibilitats que planteja Internet s’estén a pràcticament tots els camps del coneixement. I malgrat això, habitualment des d’aquests “recursos” s’ha tractat de temes relacionats amb l’ús de les noves tecnologies en l’activitat econòmica, en la formació tècnica o en les actuacions de col·lectius o grups. Però també hi ha d’altres àmbits en què la xarxa ens sorprèn amb recursos que milloren les habilitats individuals, el saber fer i la cultura de cadascú. Un d’aquests recursos d’ús individual és Els sons del català.
 
AGENDA
  • Certamen Literari 2009 d'Iwith.org: El 30 de març és la data límit per participar en aquest concurs. [ + info ]
  • Reus LAN Party 2009: Aquesta trobada es realitzarà del 2 al 5 d'abril, a Reus. [ + info ]
  • Premi Espiral Edublogs de 2009: El 3 d'abril finalitza el període per participar en aquest premi. [ + info ]
  • Jornada d'Ocupació i Desenvolupament Rural: La jornada tindrà lloc el 3 d'abril, a la Fatarella. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits: Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat