LA XARXA PER DINS NOTÍCIES RECURSOS AGENDA HEMEROTECA
Bulleti Xarxa Punt TIC - logotip i imatge
transparent pixel transparent pixel Setmanari Xarxa Punt TIC
13 d'octubre de 2008
núm. 278
LA XARXA transparent pixel
SBG

Jornada sobre fibra òptica en municipis petits

El Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau organitza, amb la col·laboració de Localret i el suport de l'STSI i la Diputació de Barcelona, la jornada "Telecomunicacions i municipis petits: fibra òptica en municipis petits i zones rurals", que tindrà lloc el proper 17 d'octubre.
 
Ripoll

IV Jornada de Programari Lliure del Ripollès, el 18 d'octubre

El proper dissabte 18 d'octubre tindrà lloc la IV Jornada de Programari Lliure del Ripollès, organitzada per la Fundació Televall i l'Ajuntament de Ripoll. Com cada any, hi haurà tallers per aprendre i compartir experiències al voltant d'aplicacions lliures.
 
Sant

Sant Feliu de Llobregat celebra la seva primera gimcana Wi-Fi

La regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat va celebrar, el passat divendres 10 d’octubre dins del programa de les Festes de Tardor, la primera edició de la gimcana “Busca la Wifi a la ciutat”.
 
Mithra

Tallers avançats a l'Òmnia de Santa Coloma de Cervelló

A banda dels habituals cursos d'iniciació, a l'Òmnia de Santa Coloma de Cervelló - MITHRA estan fent uns tallers d'una sessió de durada per als alumnes més avançadets sobre programari lliure, programes d'intercanvi d'arxius, treballar sense disc dur, i creació web.
 
tortosa

Oferta formativa del Punt TIC - Òmnia de Tortosa

Durant el novembre es duran a terme dos tallers més d'iniciació a la informàtica a l'Òmnia de Tortosa. Estan adreçats a persones que no han fet servir un ordinador o que els seus coneixements d'informàtica no els deixen desenvolupar tasques senzilles amb l'ordinador.
 
PER DINS transparent pixel
bolet
 
Activitat Òmnia d'octubre: Boletquest

Octubre és el mes dels bolets, però no només en trobarem al bosc. Tant si plou, com si no, podrem fer la BoletQuest. Hi trobarem una ruta que ens guiarà pel bosc de les webs i que es basa en una tasca que resoldrem navegant pels recursos, unes quantes adreces web i jocs que ens faran més fàcil acomplir la tasca.
 
vaporllonch
 
Convocatòria de selecció de tècnic/a de formació Òmnia / mentor per al servei de promoció econòmica 

Es cerquen dues persones per a l'equip de dinamitzadors/es del Punt TIC - Òmnia i aula Mentor del Vapor Llonch de Sabadell.
 
escriure

Nova versió del programa "Aprenc a escriure amb l'ordinador"

Diversos Punt TIC, escoles d'adults i centres d'ensenyament fan servir aquesta aplicació en línia que permet, mitjançant una interfície web, aprendre a escriure textos amb l'ordinador. Ara, teniu disponible una nova versió.
 
accio

XI Premis a la Inserció Laboral Josep Mª Pinyol

L'objectiu d'aquests premis és reconèixer la innovació i la trajectòria institucional d’una entitat, a favor de la inserció laboral de persones i col·lectius en situació d’exclusió sociolaboral. Termini: 7/11/08.
 
NOTÍCIES
blocs

Lliurats els Premis Blocs Catalunya

El divendres 10 s'ha celebrat a Girona l'acte de lliurament de premis dels Premis Blocs Catalunya. Per saber quins blocs han estat els guanyadors, continueu llegint.
 
geode

Mozilla Labs llança Geode, un sistema de geolocalització per Firefox 

Gràcies a aquest pluggin el Firefox situa el vostre ordinador al mapa i, per exemple, us ajuda a localitzar punts d'interès propers.
 
RECURSOS
asus

Els ultraportàtils

Una notícia que ha passat força desapercebuda és que la gran botiga virtual Amazon vendrà a partir de novembre l'ordinador que promou la fundació OLPC (One Laptop Per Child) impulsada per Nicholas Negroponte i altres membres del Media Lab, del conegut Massachusetts Institute of Technology.
 
AGENDA
 • Fes-nos servir: Aquesta trobada sobre recursos d'educació en comunicació tindrà lloc del 15 al 17 d'octubre a Barcelona. [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC a l'Alt Penedès: Aquesta jornada tindrà lloc el 16 d'octubre a Vilafranca del Penedès. [ + info ]
 • Tecnolliure - Linkat 2008: Les primeres jornades de programari lliure a Santa Coloma de Gramenet se celebraran del 16 al 19 d'octubre. [ + info ]
 • Telecomunicacions i municipis petits: Aquesta jornada sobre fibra òptica a les zones rurals tindrà lloc al Punt TIC de Sant Bartomeu del Grau el 17 d'octubre. [ + info ]
 • Festa del Programari Lliure: Aquesta jornada del Programari Lliure es farà a Ripoll el 18 i 19 d'octubre. [ + info ]
 • La direcció de la innovació: Aquest debat sobre l'economia digital tindrà lloc el 21 d'octubre a Barcelona. [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC a la Cerdanya: Aquesta jornada tindrà lloc el 23 d'octubre a Puigcerdà. [ + info ]
 • MoodleMoot Barcelona: Aquesta trobada d'usuaris i usuàries de la plataforma Moodle es realitzarà del 23 al 25 d'octubre a Barcelona. [ + info ]
 • Fundamentos web 2008: Aquesta jornada se celebrarà a Gigjón (Astùries) el 27 i 28 d'octubre. [ + info ]
 • ITWorldEdu 08: Aquesta trobada entre el sector educatiu i el de noves tecnologies es realitzarà del 29 al 31 d'octubre a Barcelona. [ + info ]
 • Jornada PIMESTIC a Terrassa: Aquesta jornada tindrà lloc el 30 d'octubre. [ + info ]
 • Jornades Tecnologies de la Relació, Salut i usos socials en els joves: Aquesta jornada tindrà lloc el 4 de novembre a Vic. [ + info ]
 
Adreces i contactes:
gov

Avís legal i crédits: Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït per els i per als membres de la xarxa i enviat per l'oficina tècnica de la Xarxa Punt TIC. Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat