Nova eina
de comunicació
amb Mattermost
xarxa.punttic.cat


Estimats/es membres de la Xarxa Punt TIC,

Des de l'Oficina Tècnica seguim al vostre costat #FentXarxaPuntTIC. Us anunciem que hem creat un nou canal per a poder comunicar-nos en temps real i a través d’una sola aplicació: Mattermost.

És el lloc des d’on podrem estar en contacte entre tots els professionals de la Xarxa Punt TIC ajudant-nos a cocrear i descobrir noves eines, resoldre dubtes, compartir coneixement, etc.

T’expliquem com funciona.

Què és Mattermost?

Mattermost és una eina de missatgeria instantània de codi lliure que facilita la comunicació entre persones des d’un sol lloc a través de canals de discussió públics i/o privats i missatges directes.

Quins avantatges té?

El principal avantatge de Mattermost és que ens permetrà aconseguir una comunicació més fluida entre nosaltres, derrocant les barreres que obstaculitzen el flux d'informació.

I tindràs la Xarxa sempre al teu costat, perquè podràs fer servir aquesta eina des del teu ordinador o des del mòbil descarregant-te l’app per a Android o iOS.

El Mattermost de Punt TIC

T'expliquem quatre passes importants per a tenir configurat el Mattermost.


1. Registra't

El primer que hauràs de fer és tenir un compte d'usuari per accedir al Mattermost, des d'aquest enllaç pots registrar-te.

 



2. Accedeix

Tant si utilitzes l'App del mòbil com si accedeixes des de qualsevol navegador web, podràs trobar el servidor Mattermost de Punt TIC a xarxa.punttic.cat


3. Configura el teu perfil

Accedeix al menú principal, des de la icona amb tres ratlletes a la part esquerra. Pots triar nom, cognom i el ‘nickname’ o àlies. L’àlies estarà visible per a la resta d'usuaris/es de Mattermost.

 



4. Afegeix-te als canals

El canal Punt TIC és el primer canal que veuràs quan t’hagis registrat. Fes-lo servir per enviar missatges que tothom hauria de llegir. Si cliques a l'enllaç "Más...", sota dels canals públics, en trobaràs tota una llista per afegir-t'hi.

Canals

Els canals organitzen converses al voltant de diferents temàtiques. Estan oberts a tots els membres.

Hi ha tres tipus de canals: Canals públics, Canals privats i Missatges directes.

Canals públics

Al Mattermost de Punt TIC, trobaràs dos tipus de canals públics: per temàtica i per vegueria:

Per temàtica

+ Atenció a la ciutadania
+ Dones i TIC
+ Innovació
+ Makers
+ Programari Lliure
+ Teletreball

 


Per vegueria

> Barcelona
> Camp de Tarragona
> Central
> Girona
> Lleida
> Penedès
> Pirineu
> Terres de l'Ebre

També pots crear un nou canal fent clic al símbol "+" al costat de l’encapçalament de canals públics i privats.

Canals privats, Missatges Directes i Missatges en grup

Els Missatges directes són per a converses entre dues persones. Els Missatges en grup són Missatges directes per a converses entre tres o més persones.

Tots dos són visibles únicament per a les persones implicades. Ho trobaràs al menú esquerre.

Fes servir els Missatges directes si desitges mantenir una conversa privada amb una altra persona.

Fes servir els Missatges en grup quan vulguis entaular ràpidament una conversa amb fins a altres set participants. Si desitges afegir a més persones, ha de crear un Canal privat.

T’esperem al Mattermost de Punt TIC! Si tens algun dubte, pots escriure’ns a oficina.tecnica@punttic.cat

Continuem fent xarxa junts/es!







Twitter Facebook Telegram Instagram You tube Linkedin




Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica@punttic.cat

Informació bàsica sobre protecció de dades
Identificació del tractament: Registre i gestió de centres de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat.
Finalitat del tractament: registrar i gestionar els centres i materials de la Xarxa Punt TIC.
Legitimació: missió realitzada en interès públic.
Destinataris: les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen, per compte del responsable del tractament, els serveis TIC i els serveis d’oficines de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.