El 7 de juny ens trobem a la
Jornada #PuntTICiPresó!

VIII Jornada Punt TIC i Presó


Ludificació i innovació social digital, en el marc de la dinamització

Dimecres 7 de juny torna la Jornada Punt TIC i Presó. Tindrà lloc de 9.00 a 14.00 hores, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, Barcelona. Tots els dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC esteu convidats/des a participar-hi!

En aquesta ocasió se centrarà en la innovació social digital, com a estratègia que apodera la ciutadania, i la ludificació a l'hora de donar forma a accions formatives i de dinamització digital.
 

Un circuit d'experiències i quatre tallers per escollir

Després de la presentació de la jornada, els/les assistents faran un circuit per conèixer diferents experiències de ludificació que s'estan portant a terme tant als centres penitenciaris com a Punt TIC.

La jornada continuarà amb quatre tallers simultanis sobre Code Club, fabricació digital, realitat virtual i neurodidàctica. Difícil triar només un, oi? Doncs caldrà fer-ho en el moment d'inscriure-s'hi!

Enllaç al formulari d'inscripció


Programa

9 - 9.15 h Acreditació i lliurament de la documentació

9.15 - 9.30 h Inauguració

9.30 - 9.40 h Presentació

 • Julio César Zino (@jzino), responsable de Nous Projectes i Programes de Contingut Transversal de la Direcció General de Serveis Penitenciaris (DGSP) i del Programa AlfaDigital
 • Esther Subias (@esthersubias), directora de l'oficina de la Xarxa Punt TIC

9.40 - 11.00 h Circuit d’experiències

 • Ludificació als centres penitenciarisOriol Ripoll (@oriolripoll) Especialista en jocs i en ludificació. Creatiu a Jocs al Segon i formador de jocs i del desenvolupament de les competències en el treball i la creativitat.
   
 • Experiències de ludificació als Punt TIC
  • Ludificació en un entorn de Programes de Formació i Inserció. Abel Camps (@jovesteb), Punt TIC Òmnia El Teb
  • Gamificació en un entorn telecentre. Pep Oliveras (@pep_oliveras), Punt TIC-Òmnia Marianao
  • Feelbot, educant socialment en robòtica. Héctor Martínez, estudiant d'Integració Social.

11.00 - 11.30 h Pausa

11.30 - 14.00 h Ronda de tallers simultanis (a escollir en el moment de fer la inscripció)

 1. Code Club: treball amb Scratch com a punt de partida
  Treball amb competències digitals: jugar i resoldre problemes a partir de la programació. Eines i estratègies per al professorat. Laia Albó (@LaiaAlbo), col·laboradora de Code Club Catalunya
 2. Fabricació digital “Saps com fer una mà robòtica? O la porta d’un garatge?"
  Taller de robòtica fàcil i fabricació digital per a educadors/ores i formadors/ores digitals. Jordi Rodríguez (@jordick), expert en robòtica i fabricació digital i dinamitzador al Punt TIC Òmnia Casal Cívic Tarragona - Campclar
 3. Taller realitat virtual – Realitat Augmentada: jugar a canviar la realitat.
  Oportunitats d’aprenentatge amb realitat virtual, exploració i visualització d’experiències. Isidro Navarro (@inavarrod), CEO de Labs4Reality i Fundador del grup Augmented Reality Barcelona.
 4. Neurodidàctica: aprofitar el nostre potencial
  Què és la neurodidàctica i com aplicar-la a les propostes formatives i de dinamització? Com fer un bon ús de la memòria? El nostre cervell és social, entre tots i totes podem millorar l'educació. Jesús Guillem (@escuelaycerebro) , expert en neurodidàctica, Escuela con Cerebro.
 


 


 Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per als membres de la xarxa i enviat per l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC. Consulta avís legal.
Baixa de la llista de distribució. Contacte: oficina.tecnica@punttic.cat