Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La Xarxa Punt TIC dóna suport a la reutilització de maquinari

Publicat el 11/06/2012
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
XSR, reutilització d'ordinadors. Fotograma del vídeo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2rWuXDwY_kA
XSR, reutilització d'ordinadors. Fotograma del vídeo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2rWuXDwY_kA

Tots aquells Punt TIC gestionats per entitats sense afany de lucre tenen l'opció d'aconseguir maquinari de segona mà a través de la Xarxa de Suport a la Reutilització d'equipaments informàtics, una iniciativa que aplega la lluita contra la fractura digital amb el foment de la reutilització de recursos. L'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC dóna suport a aquesta iniciativa i s'ofereix per donar un cop de mà als punts que vulguin presentar-hi un projecte.

La Xarxa de Suport a la Reutilització d'equipaments informàtics, iniciativa de l'associació Tecnologia per a Tothom (TxT) de la Universitat Politècnica de Catalunya, canalitza equips informàtics en desús cap a iniciatives d'interès social, ja siguin projectes d'entitats o particulars que requereixin un equipament informàtic. El portal www.xsr.cat posa en contacte donants de maquinari i les entitats que en necessiten. D'aquesta manera, aconsegueix dotar la societat d'autonomia per nodrir-se d'equipaments informàtics en desús.

Aquesta xarxa persegueix un objectiu tant social (reduir la fractua digital) com mediambiental (fer un ús responsable i durador dels recursos) i defensa que "només s'hauria de reciclar un equip informàtic si no hi hagués cap potencial receptor que encara en pogués fer ús".

A més, la XSR vol esdevenir un projecte participatiu i col·laboratiu, per exemple, un dels seus reptes és canalitzar l'equipament que no funciona cap a entitats reparadores i/o recuperadores de material informàtic i per a finals de 2012 vol posar a disposició de tothom el seu codi font perquè neixin noves xarxes de reutilització.

La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i la Xarxa Punt TIC donen suport a aquesta iniciativa pels seus valors i objectius i animen els Punt TIC a la participar-hi!

Si esteu interessats/des en formar part de la XSR, participant en la difusió, conceptualització, desenvolupament i d'altres temes, us hi podeu posar en contacte a través del formulari de contacte del portal. Per estar informats/des podeu subscriure-us al seu butlletí o seguir la XSR al Facebook o al Twitter.

Els punts gestionats per entitats poden, en cas que necessitin maquinari, ser beneficiàries del projecte. L'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC i la DGTSI els poden donar un cop de mà en la preparació del projecte per presentar a la Xarxa de Suport a la Reutilització: valorar la viabilitat del projecte, les necessitats exposades, les motivacions... Amb aquesta intermediació el procés d'assignació d'equips podrà ser fàcil. Us podeu posar en contacte amb l'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC escrivint a oficina.tecnica[arrova]punttic.cat o trucant al 902 365 209.

CatalunyaCaixa compta també amb 350 equips informàtics provinents del seu procés parcial de renovació tecnològica per donar-los a organitzacions o entitats sense ànim de lucre que treballin en l'àmbit sociosanitari o educatiu. Les entitats interessades poden fer arribar la sol·licitud fins les 15:00 hores del dia 22 de juny.