Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Punt TIC del Solsonès col·labora en la Jornada Econòmica organitzada pel Consell Comarcal

Publicat el 21/05/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Paloma Hernández, dinamitzadora del Punt TIC del Solsonès
Paloma Hernández, dinamitzadora del Punt TIC del Solsonès

El passat dissabte 8 de maig es va celebrar a la Sala Gòtica del Consell Comarcal del Solsonès la Jornada Econòmica: l’Emprenedoria. Hi assistiren prop de 90 persones, entre empresaris de la comarca del Solsonès i del Bages.

Després de la benvinguda i presentació per part del president de l’ens comarcal, Marià Chaure, Xesco Espar (exentrenador d’hanbol del FC Barcelona i actualment coach) va impartir una xerrada molt participativa i molt emocional. Espar, amb 10 minuts va aconseguir captar l’atenció dels assistents i connectar amb ells. A partir de llavors va poder comptar amb la total participació i complicitat de tots. En paraules de Xesco Espar, “l’objectiu és saber controlar les emocions. La vida és com una muntanya russa, i el que s’ha d’intentar és estar el menys de temps possible en la part més baixa, i de nosaltres depèn”. En la xerrada, per intentar posar a prova el potencial de les persones per creure en si mateixes, tothom va practicar el trencament de fletxes, que consisteix en trencar amb la part més vulnerable del cos, amb el coll, la fletxa.

Durant l’esmorzar diferen expositors col·laboradors de la Jornada (CTFC, Rural Living Lab Pirineus, Punt TIC del Solsonès, Les Escoles, Servei Inicia, etc.) van poder aclarir dubtes sobre les seves activitats.

Tot seguir, en la Taula d’experiències es presentaren casos pràctics d’emprenedoria. Els assistents van coincidir que havia sigut una sessió molt diversa i dinàmica. La conclusió a la que arribaren els participants després de la Taula d’experiències és la que un emprenedor és una persona entusiasta, que creu i lluita per la seva idea de negoci, reivindicant així la cultura de l’esforç.

Finalment, per la tarda, Eduard Tamares, expert en creació de xarxes, va dirigir una interessant sessió d’speed networking a 22 participants. La dinàmica d’una sessió d’SpeedNetworking consisteix en que cada participant té 1 minut per explicar qui és i què fa. Els participants de la sessió varen sortir molt satisfets per la quantitat de contactes empresarials que varen aconseguir i van manifestar ganes de tornar a repetir una experiència com aquesta.