Recursos educatius per a treballar la Codeweek

Fins al dia 20 d'octubre es celebra la setmana de la Codeweek [4] a Europa, una iniciativa per apropar la programació i l'alfabetització digital a tothom d'una manera divertida i atractiva. Des de l'Oficina Tècnica us deixem alguns recursos que us poden ser útils per a realitzar activitats.
La Codeweek [5] vol apropar la codificació i l’alfabetització digital a tothom i fins al 20 d'octubre, anima a entitats i col·lectius que treballen aquests temes a realitzar activitats.
Tant si ja feu activitats de programació als vostres punts, com si no, aquesta pot ser una oportunitat per apropar-se a una proposta de descoberta, ja sigui un taller puntual o la excusa perfecta per a muntar el vostre club de codi. Aquí teniu alguns recursos que us poden ser útils:
1. Curs d'Introducció a Scratch del XTEC [6]
Aquest recurs està pensat per fer un primer contacte amb l'entorn de programació Scratch i aprendre a navegar per la web amb jocs senzills i històries interactives.
2. Curs Codifica't amb Scratch del Campus Formació de Punt TIC [7]
Grup d'aprenentatge de programació amb Scratch - Codifica't!. Amb aquest grup, proposem treballar per explorar metodologies que faciliten l'aprenentatge de programació, entendre els conceptes i estructures claus i conèixer exercicis pràctics de programació amb Scratch. Està dirigit a persones dinamitzadores amb coneixements avançats de TIC i motivats per treballar noves eines d'iniciació a la programació amb joves.
3. Clubs de Codi a Catalunya [8]
La xarxa catalana de clubs de programació d'ordinadors per a nens i nenes amb materials didàctics que han estat pensats amb l'objectiu de que els infants puguin aprendre els fonaments de la programació a través de l'estimulació de la seva creativitat.
El funcionament dels Code Clubs és molt senzill: durant una hora a la setmana, els voluntaris s'acosten fins a l'escola del seu barri (o a la més propera a la feina, etcètera...) i porten a terme tallers de programació als nens de l'escola seguint aquests materials didàctics. Us deixem un webinar perquè veieu com funcionen.
3. Recull Formació Nous Artesans [9]
Aquest recull de materials surt com a resultat del curs en línia d'introducció a la innovació i les tècniques de fabricació digital, programació, robòtica i l'Internet de les coses (IoT) de la Xarxa Punt TIC amb el que podreu aprendre diferents eines per introduir aquestes tecnologies en l'entorn educatiu.