Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Pla d'acció per evitar tancaments de telecentres

Publicat el 30/03/2012
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Fotografia de l'assemblea de l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros
Fotografia de l'assemblea de l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros

Les xarxes de telecentres de l'Estat espanyol uneixen forces per fer front comú al tancament de telecentres. S'ha creat un pla d'acció i es planteja una reconversió cap a centres d'innovació social centrats en l'emprenedoria i l'ocupabilitat. Aquesta estratègia ha aconseguit el suport de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

Algunes comunitats autònomes de l'Estat espanyol han anunciat el tancament progressiu de les seves xarxes de telecentres. L'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros, que agrupa més de 8.000 telecentres, afirma que aquesta és una decisió totalment equivocada, ja que, els telecentres són un element clau per incorporar la ciutadania a la societat de la informació.

Aquesta associació assenyala que de cada 6 llocs de treball que es creen, 5 estan relacionats amb el sector TIC. Per això considera que els telecentres són instrument fonamental per a l'ocupabilitat i l'emprenedoria.

 

Mesure per mantenir vius els telecentres

El passat 14 de març l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros va realitzar una assemblea ordinària on es van reunir representats d'11 xarxes de telecentres. S'hi va aprovar la posada en marxa d'un pla estratègic per evitar el tancament de telecentres i per transformar-los en centres amb una rendibilitat i viabilitat econòmica i social. L'associació vol assumir la gestió de les xarxes de telecentres de les comunitats que han decidit tancar-les i farà arribar aquesta oferta a Astúries, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i la Rioja.

A més, posarà en marxa una sèrie d'accions per col·laborar amb Red.es i desenvolupar projectes d'innovació social i de foment de les noves competències digitals i l'ocupabilitat als telecentres, en totes les xarxes, però especialment en aquelles en què les comunitats autònomes tinguin més dificultats de finançament.

La Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) ha donat suport a aquesta iniciativa perquè considera que els telecentres són "un recurs fonamental per al desenvolupament de l'emprenedoria, la innovació social i l'ocupació".

Per saber més sobre aquest pla d'acció podeu llegir la nota publicada per l'Asociación Comunidad de Redes de Telecentros.

Afegeix un nou comentari

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per prevenir els enviaments automàtics de correu brossa.