Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El paper de les TIC en la inclusió social de les persones amb discapacitat

Publicat el 13/09/2013
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
TIC i discapacitat. Imatge de la plana web d'ITU
TIC i discapacitat. Imatge de la plana web d'ITU

Telecentre.org juntament amb altres organismes ha realitzat una enquesta a 150 experts sobre el paper que poden jugar les TIC per a la inclusió social de les persones amb diversitat funcional. Les conclusions es presentaran a la reunió d'alt nivell de l'Assemblea General sobre discapacitat i desenvolupament de l'ONU.

Els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni estableixen unes fites per una major igualtat al món que es volen assolir per a l'any 2015. Eradicar la pobresa extrema, assolir l'educació primària universal o promoure la igualtat de gènere són algunes d'aquestes fites, però cap dels vuit objectius fa referència explícita a les persones amb discapacitat o diversitat funcional.

Tot i que s'han produït avanços en alguns aspectes, els objectius estan lluny d'aconseguir-se i la comunitat internacional treballa ja en una nova agenda de desenvolupament post-2015. Amb la voluntat d'incloure el suport a les persones amb diversitat funcional i a les seves famílies en aquest nou full de ruta, el 23 de setembre tindrà lloc a Nova York la reunió d'alt nivell de l'Assemblea General sobre discapacitat i desenvolupament de les Nacions Unides (ONU). L'objectiu serà identificar les accions que s'han d'emprendre per millorar els esforços per garantir l'accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de les activitats de desenvolupament.

Diverses organitzacions, entre les qual es troben Telecentre.org, la Unió Internacional de les Telecomunicacions (UIT en les seves sigles en anglès) i la UNESCO, han realitzat una consulta global sobre com l'ús de les TIC pot ajudar a la consecució d'una agenda de desenvolupament que integri la discapacitat. Entre els mesos de maig i juny d'enguany uns 150 experts en la matèria van respondre l'enquesta i els resultats es presentaran a la reunió del 23 de setembre.

Han fet públic un dossier amb les conclusions de la consulta (en anglès). Per a més informació també podeu consultar l'adreça www.itu.int/accessibility.