Resum Noticia:

Jordi Bosch assegura que Catalunya avança en la incorporació a la societat de la informació però que cal accelerar per integrar-se plenament a l'era digital.

Descripció:
Les últimes dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) corresponents al segon semestre de 2006 indiquen que el 53'9% dels catalans es connecten de forma habitual a Internet. Segons el mateix informe, un 48% de les llars catalanes tenen accés a la Xarxa i 4 de cada 10 disposen de connexió de banda ampla. El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, assegura que “les dades mostren que Catalunya continua immergint-se a la Societat de la Informació ja que estem per sobre la mitjana europea en alguns dels principals indicadors”. Tot i això, Bosch diu que “no és suficient que el país avanci sinó que cal accelerar perquè Catalunya s'integri plenament a l'era digital”.
L'estudi de l'INE indica que a Catalunya s'ha duplicat el nombre de llars amb receptors de Televisió Digital Terrestre (TDT) i ja hi ha un 20% que reben el senyal mitjançant aquesta tecnologia. Bosch assegura que “en un futur proper, la TDT serà un mitjà que aproparà els ciutadans a les administracions”. Segons l'INE, el 54'7% de les llars catalanes disposen d'ordinador de sobretaula i un 23'5% d'ordinador portàtil. Pel què fa a la telefonia, continua la tendència creixent i hi ha un 91'4% de les llars té, com a mínim, un telèfon mòbil.
En referència als principals usos d'Internet, la majoria de gent, el 96'8%, es connecta per buscar informació, un 73'4% per enviar correus electrònics, i un 23'8% han comprat alguna vegada a través de la Xarxa. Un 46% de la població catalana no es connecta habitualment a Internet i d’aquests més de la meitat diuen que el motiu per no fer-ho és la falta de coneixements informàtics. Jordi Bosch recorda que “la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació treballa per fomentar la formació TIC” i posa d'exemple la recent adjudicació d'1 milió d'euros de la convocatòria d'ajuts en activitats formatives, o la tasca que està fent arreu del territori la Xarxa de Telecentres de Catalunya.
L'enquesta de l'INE revela que un 47'8% de la població catalana ha fet cursos específics d'ús d'ordinadors en el darrer any. En la línia de potenciar i homologar aquestes activitats formatives, la Generalitat de Catalunya ha anunciat la creació d’un carnet TIC per acreditar els coneixements adquirits pels ciutadans en l'àmbit de les tecnologies de la informació i comunicació.