Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Les 10 competències laborals més importants al 2020

Publicat el 07/08/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Les competències laborals més importants a l'any 2020
Les competències laborals més importants a l'any 2020

La intel·ligència emocional, el pensament adaptatiu, el coneixement de nous formats de comunicació o la capacitat de col·laboració virtual seran algunes de les competències més ben valorades pel mercat laboral a l'any 2020. Les tens totes? T'ajudem a descobrir-ho a través d'una infografia.

L'Institut del Futur de Califòrnia, un grup de recerca independent i sense afany de lucre, i l'Institut de Recerca de la Universitat de Phoenix (Estats Units) analitzen en un estudi quines són les competències laborals claus per als propers 10 anys. No es tracta de saber quines seran les professions del futur. De fet, el grup de recerca parteix de la hipòtesi que és molt difícil preveure quines professions seran les predominants en els propers anys. Ells s'han centrat en conèixer les habilitats i coneixements que seran requerits per a desenvolupar una feina.

Per a determinar aquestes noves competències el grup de recerca ha tingut en compte 6 factors: l'augment de l'esperança de vida de les persones, l'increment de l'ús de les màquines en els processos de treball, el fet de viure en món cada cop més computacional, la nova ecologia dels mitjans (basat en els elements visuals), la creació d'organitzacions super-estructurades i l'existència d'un món globalment connectat. A través d'aquests indicadors, s'han generat 10 competències fonamentals per l'any 2020 que podeu veure representades en la següent infografia: