Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La Jornada de dinamització de la Internet Social 2010, tot un èxit

Publicat el 01/10/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge de la Jornada de dinamització de la Internet Social 2010
Imatge de la Jornada de dinamització de la Internet Social 2010

Ahir, 30 de setembre més de 150 persones vinculades amb la Xarxa Punt TIC-Òmnia van compartir les seves experiències a la Jornada de dinamització de la Internet Social 2010, que va tenir lloc a Citilab-Cornellà.

L'Honorable Conseller de Governació i Administracions Públiques, Sr. Jordi Ausàs, va inaugurar la jornada i tot seguit el Dr. César Carreras Monfort, professor d'Estudis d'Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i Santiago Bellido, tècnic de la Direcció General de la Societat de la Informació, van presentar oficialment el Museu Virtual del Poble Gitano (Kataluniaqo Rromano Musèo).

Durant la seva intervenció, el conseller Jordi Ausàs va explicar que “la inauguració d’aquest museu significa només el tret de sortida, perquè un dels objectius que persegueix aquest projecte és que siguin els membres de la comunitat gitana, juntament amb la resta de la ciutadania, qui hi aporti els seus coneixements i inquietuds“.

Després de la pausa del cafè, els i les assistents es van repartir en cinc taules rodones. En cada grup es van presentar dues bones pràctiques i es va obrir un debat per tal de compartir inquietuds, idees i propostes. Van ser sessions molt enriquidores i totes les propostes van quedar recollides. Trobareu les presentacions dels projectes que es van exposar a les taules rodones en aquests enllaços: accessibilitatvoluntariat, xarxa, ocupabilitat i formació i competències TIC.

La Dolors Reig, professora i consultora especialitzada en educació, TIC i alfabetització digital, va fer una conferència al voltant de la web social i la seva influència en l'educació i van engrescar a tothom a crear i participar a Internet. Va deixar clar que el futur és interactiu i que cal descobrir el potencial de la creació col·lectiva. Trobareu la seva presentació en aquest enllaç.

Ricard Faura i Homedes, cap de Servei de Societat del Coneixement, va presentar un vídeo realitzar per la Oficina Tècnica i que resumeix les activitats portades a terme a la nostra xarxa durant el 2010, i va cloure la jornada.

Les sessions realitzades a la sala principal del Citilab es van poder seguir a través d'streaming a la  wiki de la jornada. A més, molts i moltes assistents van fer servir el Twitter  amb el hashtag #JDIS10 per anar explicant el que passava a cada moment.

Podeu veure les fotografies de la trobada: