Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Jornades del programa UPC Reutilitza

Publicat el 19/11/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Jornades del programa UPC Reutilitza
Jornades del programa UPC Reutilitza

Del 24 de novembre al 5 de desembre el Programa UPC Reutilitza fa la revisió i la reparació dels equipaments informàtics que després seran cedits a entitats socials i solidàries.

El Programa UPC Reutilitza és una iniciativa de la Universitat Politècnica de Catalunya que, combinant l'aprenentatge amb el servei social, té per objectiu la reutilització dels equips i recursos informàtics que es renoven tant a la mateixa universitat com en altres entitats. Després d'un treball de revisió i de posada a punt dels equips, aquests es posen a disposició d'entitats d'interès social i de programes solidaris.

Les Jornades Reutilitza són un dels moments àlgids del programa. Durant dues setmanes es revisen i posen a punt una part dels ordinadors que s'integraran en el programa. També són un punt de trobada i una oportunitat de difusió i sensibilització al voltant de la reutilització i dels residus electrònics.

Se celebraran a l'aula Àgora de la UPC, del 24 de novembre al 5 de desembre. Hi participaran els estudiants de diverses assignatures de la Facultat d'Informàtica, però les activitats són obertes a qualsevol persona que hi estigui interessada. El programa de les jornades inclou:

Revisió de l'equipament:

  • Del 24 al 28 de novembre - Catalogació i revisió d'ordinadors (estudiants de CI)
  • De l'1 al 5 de desembre - Reparació d'ordinadors (estudiants d'APC) i instal·lació de Sistema Operatiu (estudiants d'ASO i SLDS)

Activitats puntuals:

  • 26 de novembre a les 12.00-13.30. Aula Àgora. Conferencia "La sostenibilitat de les TIC", a càrrec de David López, professor del DAC i sotsdirector de l'ICE.
  • 3 de desembre a les 11.00-14.00. Edifici Vèrtex. "Hands-on" dins la Jornada TIC de la UPC: "reUPC: Reutilització interna d'equips a la UPC. T'hi apuntes?"
  • 3 de desembre a les 12.00-14.00. Aula Àgora. Demostració del funcionament de la XSR (Xarxa de Suport a la Reutilització)
  • 4 de desembre a les 11.00, Sala d'Actes de la FIB. Passi del documental "La tragedia electrónica" + Taula Rodona. Participants: Cosima Dannoritzer, autora del documental, i autora del premiat "Comprar, usar, llençar", Ramon Altadill, director d'Electrorecycling, planta de valorització RAEE.