Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

L’STSI i CESICAT organitzen jornades de seguretat informàtica arreu del territori

Publicat el 05/10/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge de les Jornades de dinamització de la Internet Social 2010
Imatge de les Jornades de dinamització de la Internet Social 2010

Durant els propers mesos, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i CESICAT organitzaran arreu de Catalunya unes jornades de sensibilització, promoció i formació en seguretat en l'ús de les TIC. Inicialment, les activitats es duran a terme a les Ciutats Digitals.

Les jornades, que inicialment tindran lloc a les Ciutats Digitals, inclouran un conjunt d’activitats adreçades a dinamitzadors/ores dels Punt TIC, personal de les administracions públiques locals i ciutadania en general (menors d’edat i pares i mares, especialment).

Les jornades, en l’organització de les quals és imprescindible la col·laboració de les administracions locals, tindran una estructura bàsica que s’adaptarà a cada territori i comptaran amb sessions diferenciades per a cada tipus de col·lectiu destinatari.

Sessió per a dinamitzadors i tècnics TIC

Adreçada a dinamitzadors/ores dels Punt TIC i tècnics i tècniques TIC d’àmbit local, amb l’objectiu de formar-los perquè esdevinguin assessors/ores en matèria de seguretat informàtica al territori.

Sessió per a ciutadans/es en general

Destinada als menors d’edat, els pares i mares i el personal docent dels centres d’ensenyament, està centrada en la seguretat a Internet dels infants i joves.

Sessió per a tècnics de l’administració pública local

Adreçada exclusivament als responsables i tècnics de les administracions locals (ajuntaments i consells comarcals), que rebran una formació que els ajudarà a millorar la seguretat en el seu dia a dia.

Sessió per a empreses locals

Espai dedicat a l'àmbit de l'empresa, on es presentaran els serveis d’orientació i assessorament a empreses, per identificar els riscos de seguretat més importants i minimitzar el seu impacte, així com les guies de digitalització i seguretat per a empreses.

Les jornades finalitzaran amb una conferència adreçada a tots els públics, a càrrec d’un expert en seguretat informàtica.

De forma simultània a les diferents sessions, personal de les entitats locals col·laboradores (dinamitzadors/ores dels Punt TIC i tècnics locals de l’àrea TIC, que hauran rebut la formació prevista durant la primera sessió) promouran des dels Punt TIC locals activitats d’Internet segura per a la ciutadania en general. En cas que sigui necessari, CESICAT posarà les seves aules mòbils al servei d’aquestes activitats en què s’utilitzaran els materials formatius de CESICAT, ACTIC i APDCAT, entre d’altres.

Posteriorment a l’organització de la jornada, CESICAT durà a terme una activitat permanent d’acompanyament i Help Desk als tècnics i tècniques locals, que actuaran com a agents o assessors al territori en matèria de seguretat informàtica. A més, l’Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC aportarà un contingut dinàmic sobre la matèria.

Les jornades de CESICAT previstes inicialment són:

  • Del 6 al 8 d’octubre a Banyoles (Pla de l’Estany)
  • Del 20 al 22 d’octubre a Manlleu (Osona)
  • Del 27 al 29 d’octubre a Ripoll (Ripollès)
  • Del 3 al 5 de novembre a Granollers (Vallès Oriental)
  • Del 10 al 12 de novembre a Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre)
  • Del 17 al 19 de novembre a Tremp (Pallars Jussà)
  • Del 22 al 24 de novembre les Borges Blanques (Les Garrigues)
  • Del 1 al 3 de desembre a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat)
  • Pendent de concretar data, a Montblanc (Conca de Barberà)

Des de la Xarxa Punt TIC tenim molt a dir en seguretat amb les TIC, per això us animem a fer difusió d'aquestes jornades i a participar-hi!

Etiquetes: