Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Cartera de serveis de la Garantia Juvenil

Publicat el 14/09/2015
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Presentació Garantia Juvenil
Presentació Garantia Juvenil

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) organitza jornades informatives en el marc de la Iniciativa Europea d'Ocupació Juvenil. L'objectiu: donar a conèixer la cartera de serveis de la Garantia Juvenil.

L’objectiu específic és donar a conèixer, d’una banda, la cartera de serveis, i de l’altra, les convocatòries i els serveis que desplegarà el seu pla d’actuació en el període 2015-2017.

Dades com la taxa d'atur juvenil, situada en el 45,7% o d'abandonament escolar -22,5%, el més alt de tota Europa-, fan que Catalunya es fixi uns objectius concrets i pràctics per tal d'enfrontar la situació; s'hi invertiran 150 milions d'euros i es preveu que 33.000 joves s'hi incorporin a la Garantia Juvenil, al llarg del 2015.

Aquestes mesures estan dirigides als joves d'entre 16 i 29 anys, als quals s'ofereix un continu de serveis: podran accedir a la carta, fer-ne ús, sortir de la Garantia i tornar a entrar-hi, si calgués, més endavant. Aquesta estratègia, que a Dinamarca i a Àustria ha tingut un gran èxit, és coneguda com "flexi-seguretat", ja que s'adapta a les necessitats del jovent.

La primera de les jornades es va realitzar ahir 8 de setembre, amb un gran èxit d'afluència. Adjunt trobareu la presentació amb la informació detallada.

La segona jornada, destinada a les entitats locals, tindrà lloc el 15 de setembre, a l'auditori de la Casa del Mar de Barcelona. Les inscripcions estan obertes i es poden realitzar a través d'aquest enllaç.

Fitxers adjunts: