Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Informe sobre la seguretat dels menors a Internet

Publicat el 26/03/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Nena fent servir l'ordinador
Nena fent servir l'ordinador

L'estudi "Seguretat en l’ús d’Internet dels nois i noies de 8 a 14 anys" pretén conèixer el comportament dels menors davant de certs riscos en l'ús d'Internet i saber quin tipus de control exerceixen els pares i mares en l'ús de la xarxa dels seus fills.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, acompanyat del secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, va presentar a Reus aquest estudi que ha elaborat la Fundació Observatori de la Societat de la Informació (FOBSIC), per encàrrec del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat).

L'estudi Seguretat en l’ús d’Internet dels nois i noies de 8 a 14 anys analitza les dades recollides a través d'una enquesta en el marc de la Festa dels Súpers del 2009 a nois i noies entre 8 i 14 anys i els adults que se’n fan càrrec. Revela que més de la meitat dels menors enquestats (51,5%) participa a les xarxes socials tipus Facebook i a serveis de missatgeria instantània com el Messenger.

El 91,4% dels nois i noies enquestats fan servir ordinador fora de l’escola, i d’aquests la pràctica totalitat es connecta a Internet. El 56,8% dels enquestats es connecten d’1 a 3 hores setmanals.

Trobareu un resum amb més dades de l'informe, en aquest enllaç.

Et pot interessat també