Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu saber quines empreses TIC són les més ecològiques?

Publicat el 27/02/2012
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Imatge rànquing d'empreses TIC netes de Greenpeace
Imatge rànquing d'empreses TIC netes de Greenpeace

Si voleu comprar-vos un aparell tecnològic o utilitzar algun servei, la guia que publica Greenpeace us pot ajudar a decidir-vos. Hi analitza les polítiques de respecte del medi ambient de diferents empreses. En la darrera edició de la guia, les millor posicionades són Google, Cisco i Ericsson.

Greenpeace avalua l'impacte ecològic de la indústria tecnològica des de l'any 2009. A l'informe de febrer de 2012 s'analitzen 21 companyies TIC que es mostren disposades a adoptar solucions d'energia neta. L'empresa més neta en aquest 2012 resulta ser Google (53 punts sobre 100), seguida de Cisco (49) Ericsson i Fujitsu (48).

Durant aquests anys les polítiques de fabricació de moltes empreses han millorat, però encara hi ha grans absències a la llista de Greenpeace, com ara, Apple i Facebook, que no estan a la llista d'empreses respectuoses. De fet, aquesta anàlisi depèn de la voluntat que tinguin les mateixes empreses de facilitar dades a Greenpeace, així com de comprometre's a assolir fites en els propers anys. Segons Greenpeace, Apple, encara que és una companyia gran i forta, no dóna passo per millorar la seva política ambiental.