Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El CTFC acull l'exposició "Dones de ciència"

Publicat el 17/11/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Portada del tríptic de l'exposició "Dones de ciència"
Portada del tríptic de l'exposició "Dones de ciència"

Fins el 10 de desembre es podrà visitar al vestíbul del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC) una exposició sobre les aportacions fetes per les primeres dones catalanes científiques i tècniques. Es podrà visitar els dies laborables, de 16:00 a 19:00 hores.

El CTFC acull l’exposició itinerant organitzada per l’Institut Català de les Dones, que porta per títol "Dones de Ciència". L’exposició, que s’ha portat a Solsona amb la col·laboració del Comissionat per a Universitats i Recerca, vol donar a conèixer les aportacions que van fer les primeres dones científiques i tècniques dels Països catalans, que des de diferents àmbits, van ser pioneres en el camí de la integració al món científic.

En 12 plafons es recull la tasca de metgesses, físiques, naturalistes, matemàtiques, etc. que van lluitar per incorporar-se a la universitat i al món de la recerca en uns anys on no era habitual la presència de les dones en aquests camps.

De fet, una d’elles, Maria Elena Masera, va ser la primera dona de l’Estat espanyol que trepitjar les aules de la Facultat de Medicina com a estudiant, l’any 1872. Va haver de demanar permís especial per poder-se examinar, permís que va tardar tres anys en obtenir.

Aquest projecte ha estat coordinat pel Punt TIC del Solsonès dins del projecte "Consciència Rural".