Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Es presenta el Museu Virtual del Poble Gitano

Publicat el 04/10/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Presentació del Museu Virtual del Poble Gitano a les JIS 2010
Presentació del Museu Virtual del Poble Gitano a les JIS 2010

A la Jornada de dinamització de la Internet Social va tenir lloc la presentació oficial del Museu Virtual del Poble Gitano, un museu sense seu física que recull la història, cultura i tradicions de la comunitat gitana.

El Dr. César Carreras Monfort, professor d'Estudis d'Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i Santiago Bellido, tècnic de la Direcció General de la Societat de la Informació, van presentar el  Museu Virtual del Poble Gitano (Kataluniaqo Rromano Musèo), dins el programa de la Jornada de la Internet Social 2010.

La proposta d'un museu interactiu va néixer d'un grup de treball de les TIC del Pla integral del poble gitano, que coordina la Secretaria d’Acció Ciutadana, i ha estat desenvolupat amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i el grup de recerca Òliba de la Universitat Oberta de Catalunya. A més a més, ha rebut aportacions d'associacions gitanes i persones expertes.

Després de més de quatre anys de treball conjunt s'ha donat a conèixer el portal web. Un portal que pretén ser una eina viva, que rebi noves aportacions continuament.

El conseller Jordi Ausàs va explicar que “la inauguració d’aquest museu significa només el tret de sortida, perquè un dels objectius que persegueix aquest projecte és que siguin els membres de la comunitat gitana, juntament amb la resta de la ciutadania, qui hi aporti els seus coneixements i inquietuds“.