Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

III Jornades de Periodisme de Dades i Open Data

05/06/2015
de 09:00 a 21:00
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Jornades de Periodisme de Dades i Open Data. Font: CCCB
Jornades de Periodisme de Dades i Open Data. Font: CCCB

Aquesta serà la tercera edició d’aquestes jornades especialitzades en periodisme de dades i visualitzacions de dades obertes per a projectes periodístics, científics i empresarials, que se celebren paral·lelament a Barcelona, Pamplona i Madrid entre el 3 i el 7 de juny.

Aquesta serà la tercera edició d’aquestes jornades especialitzades en periodisme de dades i visualitzacions de dades obertes per a projectes periodístics, científics i empresarials, que se celebren paral·lelament a Barcelona, Pamplona i Madrid entre el 3 i el 7 de juny. El CCCB acull la programació del dia 5 de juny: un seguit de conferències i debats amb experts internacionals i una trobada per compartir i conèixer experiències de l’àmbit local (Meet Up Data).

Enguany comptaran, entre d’altres, amb Al Shaw, periodista del mitjà independent Pro Publica,un dels referents actuals del periodisme d’investigació i de dades, i la periodista científica i de dades Elisabetta Tola, directora del mitjà digital Formicablu. Juan Elosua, fellow d’Open News al diari argentí La Nación, i Marcos Vanetta, exfellow al Texas Tribune, explicaran la seva visió com a programadors treballant en mitjans pioners del periodisme de dades.

També hi haurà la presentació del cas Swiss Leaks, un dels casos més recents de periodisme d’investigació, que revelà una trama gegant d’evasió d’impostos presumptament operada amb el coneixement i l’estímul del banc multinacional britànic HSBC a través de la seva filial suïssa HSBC Private Bank.

Entre el 3 i el 7 de juny, l’esdeveniment continua amb tallers i una Hackaton a la Facultat de Comunicació Blanquerna i a CaixaForum. En podeu consultar el programa complet.

Detalls del curs

Fecha: 
Viernes, 5 Junio, 2015 - De 09:00 hasta 21:00
Lugar:
CCCB
C/ Montalegre, 5 Barcelona