Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Mobile World Centre, un espai obert a la ciutadania (vídeo)

Publicado el 27/02/2013
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Imatge del Mobile World Centre
Imatge del Mobile World Centre

Barcelona és la capital mundial del mòbil fins a 2018. Aquests dies més de 70.000 professionals de la indústria de la telefonia es passegen pel Mobile World Congress per descobrir les últimes novetats en tecnologia mòbil. Però la ciutadania també té el seu espai. Des d'aquest mes de febrer es pot visitar el Mobile World Centre, una exposició oberta al públic on s'explica l'impacte de la mobilitat en les nostres vides.

El Mobile World Centre és un espai de tres plantes d'exposició i interacció que permet al visitant conèixer i experimentar els últims avenços en tecnologia mòbil. Es tracta d'una mostra permanent i gratuïta situada a l'espai Movistar del centre de Barcelona (c/ Fontanella, 2).

A través de LED's i pantalles tàctils s'ofereix al visitant una sèrie de dades quantitatives de la penetració i ús de la telefonia mòbil en el món. Per exemple, sabíeu que cada minut es visualitzen quasi tres milions de vídeos a Youtube mitjançant la telefonia mòbil? O que 20.000 posts es publiquen a través del mòbil a la plataforma de micro-blogging Tumblr en el mateix temps?

Un altre espai de l'exposició permet al visitant conèixer l'impacte del mòbil en àmbits tan diferents com la cultura, l'economia o la societat a través d'històries personals i projectes concrets. Amb el seu propi smartphone o amb una tablet proporcionada pel MWCentre l'usuari pot experimentar la realitat augmentada i anar més enllà dels continguts que “físicament” es troben a l'espai. Per exemple, podreu conèixer la història del Kiel, un pescador de Kenya que gràcies a la tecnologia pot contactar directament amb els seus clients i pescar en funció de la demanda existent, sense generar excedents.

I encara hi ha més. L'exposició repassa les dates més importants de la història de la telefonia mòbil de forma cronològica per a que l'usuari prengui consciència de la ràpida evolució de la indústria en els darrers anys. Al 1973 es va fer la primera trucada a través d'un mòbil. Al 1992 es va enviar el primer SMS. I al 2008 va esclatar el món de les aplicacions.

L'Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC ha recorregut l'exposició i us la porta, en format vídeo, per a que vosaltres també pugueu experimentar aquest univers mòbil. Recordeu també que podeu visitar la mostra de forma gratuïta al centre de Barcelona, molt a prop de Plaça Catalunya.

 

 

També podeu fer una visita virtual per l'espai a través d'aquest vídeo elaborat pel MWCentre.

  

Te puede interesar también