Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Jornada sobre TIC, Internet i educació a presons

Publicado el 07/06/2010
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
TIC i presó. Les presons en l’era d’Internet
TIC i presó. Les presons en l’era d’Internet

Dijous 17 de juny, tindrà lloc a Barcelona la jornada "TIC i presó. Les presons en l’era d’Internet", que vol reflexionar sobre l’ús de les TIC i Internet en accions socioeducatives a les presons. La jornada s’emmarca en el programa Compartim que impulsa el Centre d’Estudis Jurídics del Departament de Justícia.

La jornada parteix d’un document de treball en el qual es destaca la importància que tenen les tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC) i Internet en els processos d’aprenentatge i com s’han anat constituint en tecnologies indissociables d’aquests processos. El document servirà de fil conductor per conèixer les experiències que s’estan duent a terme als centres penitenciaris i, alhora, orientarà els espais de reflexió i intercanvi en què es podran fer propostes i consolidar línies de treball.

El programa de la jornada s’inicia amb una ponència de Juergen Hillmer, cap d’àrea al Ministeri de Justícia del Land de Bremen i investigador de la Universitat de Bremen (Alemanya), que aportarà un panorama de les experiències europees en aquest camp. A continuació, es farà una breu presentació del document de treball i es projectarà un vídeo que recull diverses experiències amb TIC i Internet als centres penitenciaris de Catalunya i que reflecteix el punt de vista dels actors i participants.

Seguidament, es constituiran els grups de treball al voltant dels tres temes següents:

  • Inclusió, participació i ciutadania digital: Està inspirat en l’experiència dels Punt TIC-Òmnia dels centres penitenciaris i debatrà sobre les experiències que intenten trencar amb l’escletxa digital i sobre les vies de participació, d’expressió i comunicació que ofereixen les TIC i Internet.
  • L’educació formal, TIC i Internet: Obre un debat sobre les experiències docents que integren l’ús de les TIC a les aules i les aportacions que suposa Internet en aquest àmbit.
  • Competències digitals, formació col·laborativa i sostenibilitat: Recull algunes de les experiències del projecte d’alfabetització digital i dinamització cultural com ara la utilització del model de desenvolupament de competències proposat per l’ACTIC en les accions formatives, la integració activa com a formadors/ores dels mateixos participants i les avantatges de la reutilització d’equipament informàtic i de programari lliure en en aquestes accions.

Per finalitzar, es farà una posada en comú de les aportacions i propostes dels grups de treball.

La inscripció és gratuïta i oberta a tothom. Cal formalitzar-la enviant un missatge a npf[arrova]gencat.cat abans de l’11 de juny. Podeu consultar en programa aquí.

Etiquetes: