Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Entrevista a Jordi Mas, col·laborador de Softcatalà

Publicado el 08/09/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Entrevista a Jordi Mas, col·laborador de Softcatalà
Entrevista a Jordi Mas, col·laborador de Softcatalà

La Xarxa Punt TIC continua, durant tot el mes de setembre, la seva campanya entorn al programari lliure. En aquesta entrevista, donem veu a Jordi Mas, col·laborador des de fa 15 anys de l'entitat Softcatalà, que promou l'ús de la llengua catalana a les TIC i, en especial, al programari lliure.

Softcatalà és una organització sense afany de lucre i formada per voluntaris que té per objectiu millorar la presència del català a les TIC. Durant els seus 15 anys de vida els col·laboradors de Softcatalà han vist com el món de les noves tecnologies ha fet un gir de 180 graus. S'han diversificat els sistemes operatius, els aparells, la freqüència d'actualitzacions... i això ha afectat, evidentment, la seva tasca.

Si parlem de programari lliure, un dels més veterans voluntaris de l'entitat, Jordi Mas (@jordimash), considera que és bo “que s'hagin trencat monopolis” però que això ha complicat “poder treballar amb tots els actors per assegurar-nos que el català està disponible a tots els sistemes”.

Respecte a la consolidació del programari lliure entre la ciutadania, Mas assegura que molta gent l'utilitza avui en dia “però no n'és conscient”. Tot i això diu estar segur que el programari lliure “seguirà creixent” durant els propers anys. A continuació, pots veure l'entrevista al Jordi Mas complerta en format vídeo.
 

Añadir nuevo comentario

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.
CAPTCHA de imagen
Introduzca los caracteres mostrados en la imagen.