Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Entrevista a Joel Feliu: "El discurs neurosexista és fals però l'hem assumit"

Publicado el 24/11/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Entrevista a Joel Feliu, del grup de recerca JovenTIC
Entrevista a Joel Feliu, del grup de recerca JovenTIC

En l'actualitat, només entre un 15 i 17 per cent dels alumnes de les carreres d'Informàtica són dones. Un percentatge inferior al dels anys '80 i també a la realitat actual de països d'Àsia, com ara la Índia.
 

JovenTIc és un grup de recerca interuniversitari, format per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili, que analitza el rol de les dones en la tecnologia. A través d'entrevistes a 15 noies estudiants d'Informàtica a Catalunya el grup ha desenvolupat un estudi qualitatiu que reflecteix com i perquè les noies arriben a carreres tecnològiques i quines dificultats i estereotips han de superar.

En aquest vídeo podeu veure l'entrevista a Joel Feliu, professor de psicologia social a la UAB i membre de l'equip de recerca. Feliu ens parla sobre el paper de les dones a la tecnologia al llarg de la història, del discurs neurosexista i de la pressió social i personal amb la que han de conviure aquestes dones.  

 

Com a resultat d'aquesta investigació, JovenTIC ha desenvolupat una obra de teatre amb el suport de la companyia NUS. L'obra, que porta per títol “M'agrada”, explica la història d'una noia que vol estudiar informàtica i que s'ha d'enfrontar a la desconfiança i estereotips dels seus amics, professors i pares. “M'agrada” està pensat com un teatre-fòrum així que és el mateix públic el que ha de pensar i aconsellar a la noia protagonista en la seva presa de decisions. En la web de JovenTIC en podeu veure alguns fragments.

 

 

Añadir nuevo comentario

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.
CAPTCHA de imagen
Introduzca los caracteres mostrados en la imagen.