Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El 15% dels adolescents s'ha sentit assetjat a les xarxes socials

Publicado el 04/01/2013
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Imatge de la guia de FACUA "Tus derechos en las redes sociales"
Imatge de la guia de FACUA "Tus derechos en las redes sociales"

Alguns adolescents menteixen sobre la seva edat per poder formar part de les xarxes socials o no denuncien l'assetjament patit a través d'aquestes comunitats. Amb l'objectiu d'oferir consells perquè els menors facin un bon ús de les xarxes socials, FACUA-Consumidores en Acción ha llançat la campanya #Enredados.

En el marc d'aquesta campanya, FACUA ha realitzat una enquesta a 789 adolescents d'entre 14 i 17 anys i acaba de donar a conèixer els resultats. El 5% dels joves enquestats asseguren que algun cop s'han sentit assetjats a les xarxes socials i no sabien com actuar, mentre que el 10% indica que va percebre l'amenaça i la va denunciar.

El 29% dels menors que han participat en l'enquesta indica que només està en les xarxes socials que li permeten per la seva edat i el 10% planteja que demana autorització als pares quan exigeixen una superior a la seva, davant del 62% que diu que està en totes les xarxes que li agraden.

La campanya #Enredados presenta 10 preguntes i respostes al voltant de la privacitat i la seguretat dels menors en aquestes comunitats virtuals, com ara "Tinc 13 anys, puc registrar-me a les xarxes socials?" o "He rebut amenaces en una xarxa social, com puc defensar-me?". FACUA també ha publicat la guia "Tus derechos en las redes sociales", que amplia aquesta informació.

 

Archivos adjuntos: 

Añadir nuevo comentario

Plain text

  • No se permiten etiquetas HTML.
  • Las direcciones de las páginas web y las de correo se convierten en enlaces automáticamente.
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
CAPTCHA
Esta pregunta es para comprobar si usted es un visitante humano y prevenir envíos de spam automatizado.
CAPTCHA de imagen
Introduzca los caracteres mostrados en la imagen.