Mensaje de advertencia

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

“Casals en Xarxa” al Mobile World Congress 2013

Publicado el 26/02/2013
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inicio
Casals en Xarxa al MWC2013
Casals en Xarxa al MWC2013

“Casals en Xarxa” és un projecte de la Fundación Vodafone, la Fundació i2Cat i el departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya que connecta diversos equipaments cívics de Catalunya i/o persones des de casa mitjançant videoconferència. La segona fase del projecte ha estat presentada a l'stand de Vodafone en el context del Mobile World Congress 2013.
 

Casals en XarxaEl responsable de difusió de la Fundación Vodafone, Borja Morales, i l'enginyer de projectes de la Fundació i2CAT, Joan Carles Castro, han detallat per a la Xarxa Punt TIC les característiques de la nova etapa de “Casals en Xarxa”. Els casals de Blanes, Terrassa, Sort, Igualada, Lleida i Tortosa participen en el projecte. L'objectiu és fomentar la socialització i l'intercanvi d'informació entre els diversos equipaments i els seus usuaris/àries. D'aquesta manera no només s'optimitzen els recursos i el personal sinó que també s'amplia el ventall de possibilitats d'oci de les persones que fan ús del servei.

“Casals en Xarxa” va arrencar al 2011 i des d'aleshores persones ubicades en diferents punts de la geografia catalana han pogut compartir de forma virtual un taller d'estampació de mocadors, classes de francès per a gent gran o una sessió magistral de Marta Ferrusola, dona de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. També han impartit xerrades diversos experts en medicina i s'han desenvolupat tallers de memòria.

En aquest 2013 s'ha engegat la segona fase del projecte. Ara, l'objectiu és que les persones amb dificultats de mobilitat que no puguin traslladar-se als equipaments es connectin des de casa mitjançant tablets i continuïn participant de les seves activitats. D'aquesta manera, es combaten situacions d'aïllament i es fomenta que els avis/es no deixin de cuidar-se i tinguin cura de la seva imatge malgrat no sortir al carrer. De moment, es tracta d'una prova pilot. La Fundación Vodafone proveeix les tablets i s'encarrega de la formació mitjançant voluntaris que acompanyen a aquestes persones a casa. En l'actualitat, una desena de persones s'està beneficiant del projecte.

La Fundació i2CAT s'ha encarregat del desenvolupament del software, una plataforma de videoconferència que permet la connectivitat de fins a 6 usuaris. L'aplicació Casals en Xarxapresenta una interfície senzilla i intuïtiva, a l'abast de qualsevol ciutadà. Es poden crear diversos grups de conversa i, a més, es pot consultar l'agenda d'activitats disponibles on l'usuari pot participar de forma online. Els casals només necessiten un ordinador, un micròfon i una webcam. La connectivitat es fa a través d'una xarxa exclusiva de Vodafone mitjançant banda ampla. Durant la demostració, els representants de la Xarxa Punt TIC ens hem pogut connectar amb el Diego, un treballador que des de Madrid ens ha permès experimentar com funciona l'aplicació.

 

Te puede interesar también