Setmanari Punt TIC - núm. 645

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
13 de març - núm. 645

 
 
3a Trobada de Créixer amb Robots
 
Arriba la IV Trobada Créixer amb Robots, el 24 de març a Viladecans
 

La Fundació Ciutat de Viladecans acollirà la IV Jornada de Créixer amb Robots, la comunitat de robòtica educativa de la Xarxa Punt TIC. Tindrà lloc el divendres 24 de març, a partir de les 9.30 hores, al Centre de Recursos per a Joves de Can Xic de Viladecans. Blender, realitat virtual i Internet de les Coses (IoT) són alguns dels temes que s'hi tractaran. Ja us hi podeu inscriure!

 
 
Apadrinament digital intergeneracional
 
Apadrinament digital intergeneracional
 

Us apropem una bona pràctica que s'està desenvolupant a l'Institut de Santa Coloma de Farners. Els i les alumnes del centre són padrins/es digitals de persones grans i els ensenyen a fer servir la missatgeria instantània, a compartir fotos a la xarxa, etc. Pensem que aquesta iniciativa pot motiva alguns dinamitzadors/ores a desenvolupar un projecte semblant al seu Punt TIC. Com ho veieu?

 
 
Les adolescents perden l’interès en la tecnologia a causa dels prejudicis sexistes
 
Les adolescents perden l'interès en la tecnologia a causa dels prejudicis sexistes
 

Un vídeo de la UOC i la UPC, amb vocació d'esdevenir viral, ens recorda que només una de cada 10 alumnes d’enginyeria informàtica són dones. Diversos estudis asseguren que és a l'adolescència quan les noies perden l'interès per les carreres STEM, degut a prejudicis, estereotips i missatges subliminars.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Presentació del projecte RefugIs

RefugIs, formació TIC a persones migrades i refugiades

RefugIs és una iniciativa de la Fundación Esplai, que busca la millora de la convivència i la inclusió social. S'està posant en marxa a entitats locals de Barcelona, Madrid i Màlaga.Guia d`oferta formativa per a persones adultes del CTC Masquefa. Abril-juliol 2017

Nou programa formatiu del CTC Masquefa

La nova Guia Formativa inclou per als mesos d’abril a juliol una variada oferta de cursos en els àmbits de les TIC, l'ocupació i l'empresa, que es duran a terme al CTC de Masquefa. 
 
NOTÍCIES
 

Women Techmakers Reus 2016

Call for Talks de Women Techmakers Reus

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, Women Techmakers organitza durant els mesos de març i abril jornades arreu del món. L'objectiu és donar visibilitat a les dones en el món tecnològic. Aquesta iniciativa arribarà a Reus el 29 d'abril. S'hi poden presentar propostes de ponències i tallers, fins al 23 de març.

 

Economia col·laborativa

Procés participatiu per al desenvolupament de l'economia col·laborativa a Catalunya

La Generalitat de Catalunya vol que la societat civil reflexioni sobre com s'ha de regular l'economia col·laborativa. Així, fins al 30 d'abril, obre un procés participatiu perquè tothom pugui opiniar sobre aquesta nova pràctica econòmica.

 

El Govern presenta el programa CatLabs a agents que fan innovació a les Terres de l’Ebre

El Govern presenta el programa CatLabs a agents que fan innovació a les Terres de l’Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha presidit aquest matí la sessió de presentació del programa CatLabs, que el Govern va aprovar el novembre passat i que pretén impulsar la innovació social digital a Catalunya i, alhora, articular una xarxa d’agents territorials.

 
 
 
AGENDA
 
 
Alfabetització digital II (iniciació a la informàtica i ofimàtica)
Del 14 de març al 13 d'abril, Telecentre (edifici formació d'adults), El Pont de Suert [+info]
Projeccions del Dia de les Dones
17 de març, Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Barcelona [+info]
ITworldEdu 9
Del 21 al 22 de març, Palau de Congressos de Barcelona - Recinte de Fira de Barcelona a Montjuïc [+info]
Programació amb Scratch a Vilablareix
Del 22 al 29 de març, Centre Cultural Can Gruart, Vilablareix [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC