Setmanari Punt TIC - núm. 601

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
11 d'abril - núm. 601

 
 
Little Bits al punt TIC Roca Umbert
 
El Punt TIC Roca Umbert estrena el servei prèstec de kits de robòtica
 

El punt TIC de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers ha estat el primer en beneficiar-se del servei de prèstec de kits de robòtica que la Xarxa Punt TIC ofereix des del passat mes de febrer. El punt ha desenvolupat una activitat dirigida a nens i nenes de 10 a 12 anys sobre programació amb Scratch i Little Bits. 

 
 
Storify de la GOW2016
 
Com va anar la Get Online Week 2016 a les xarxes socials?
 

La Get Online Week 2016 va tenir lloc a 27 països de la Unió Europea entre el 14 i el 20 de març. Una setmana de tallers i activitats per a reflexionar entorn a la importància de treballar les competències digitals en els ciutadans i ciutadanes europeus. L'impacte de la GOW també es va deixar sentir a les xarxes socials.

 
 
Servei d`assessorament TIC a les Biblioteques de Barcelona
 
Coneixes el servei de suport TIC de les Biblioteques de Barcelona?
 

Els Espais Multimèdia de les  biblioteques de Barcelona ofereixen un servei d'assessorament en l'ús de les tecnologies de la informació on s'atenen les consultes relacionades amb la recerca d'informació a Internet, el correu electrònic, l'elaboració de documents, el retoc d'imatge, etc.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Cloud computing

Inscripcions obertes pels tallers avançats dels Telecentres de Tarragona

La Xarxa de Telecentres de Tarragona ha obert el període d'inscripcions per als seus tallers avançats de cara al segon trimestre de 2016. La formació s'adreça a persones majors de 18 anys i que ja comptin amb una base tecnològica.El Punt Òmnia Gaó Kaló de Barcelona clou el taller Recicla`t TIC

El Punt Òmnia Gaó Kaló de Barcelona clou el taller Recicla't TIC

El passat mes de març, el Punt Òmnia Gaó Kaló va cloure l'activitat Recicla't TIC, un taller realitzat en col·laboració amb el SOC i que ha estat programat perquè els usuaris puguin aprendre els coneixements bàsics per ser persones autònomes en l'ús de l'ordinador i la navegació per Internet.Els nois i noies del Punt Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi de Llobregat treballen junts per combatre la pobresa energètica

Al Punt TIC Òmnia Esplai Eixida de Sant Boi treballen per combatre la pobresa energètica

Durant el mes de febrer de 2016 el Punt Òmnia Esplai Eixida de Barcelona va dur a terme la Marató de l’Estalgia a quatre municipis del territori català. La Marató Estalgia té com a objectiu estalviar energia a còpia de reduirel consum de diversos equipaments municipals. El Punt Òmnia Tria de Barcelona obre el període de preinscripcions del Campus Tecnològic d`estiu

El Punt Òmnia Tria de Barcelona obre el període de preinscripcions del Campus Tecnològic d'estiu

Aquest any, des del Punt TIC Òmnia Tria de la Fundació Comtal s'oferirà de nou el Campus Tecnològic Tria, una activitat per a nens i joves de 12 a 17 anys, emmarcada dins la campanya d’estiu de l’Ajuntament de Barcelona. 
 
NOTÍCIES
 

6 Maneres de fer que les teves reunions siguin efectives

6 Maneres de fer que les teves reunions siguin efectives

Encara que molts cops no ens n’adonem, les reunions suposen una important inversió de temps i recursos i és molt important preparar-les correctament perquè siguin el més efectives possible.

 

Per Sant Jordi, clava-la amb l`Optimot

Celebra la Diada de Sant Jordi amb el concurs d'Instagram d'Optimot

L'Optimot posa en marxa el concurs de micro-relats "Per Sant Jordi, clava-la amb l'Optimot" a través de Twitter. El repte és incloure als textos dites i frases populars que en l'actualitat no estan incorporades al seu diccionari online.

 

Jornada Promcomuns

Disponibles els vídeos de la Jornada Economies Col·laboratives Procomuns

Ja estan disponibles els vídeos de les principals conferències i taules de la Jornada Economies Col·laboratives Procomuns: Polítiques, Tecnologies i Ciutat per a les Persones; que va tenir lloc els passats 11, 12 i 13 de març a Barcelona.

 

Programa enfoca`T

T'agradaria treballar en una empresa tecnològica? Enfoca't!

La Fundació Esplai posa en marxa enfoca'T, un programa gratuït que vol acostar a joves i empreses del sector tecnològic que busquen perfils professionals específics. Les inscripcions estaran obertes fins al 20 d'abril.

 
 
 
AGENDA
 
 
Taller Localret: "Apps de gestió municipal"
12 d'abril, Localret, Barcelona [+info]
Jornada 1, 2, 3... Emprèn!
14 d'abril, Facultat d'Economia i Empresa de la (UB) Aula Magna 690 - , Barcelona [+info]
Jornada municipal smartCAT: mobilitat i smart cities
14 d'abril, Auditori de la Secretaria per a la Governança de les TIC, L'Hospitalet de Llobregat [+info]
FuckUpNights Terrassa #2
14 d'abril, HUB Terrassa [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC