Setmanari Punt TIC - núm. 599

Si no veieu bé aquest butlletí entreu aquí

 
Punt TIC

Setmanari Punt TIC
21 de març - núm. 599

 
 
Logo m4Social
 
M4Social, un projecte de tecnologia mòbil al servei de les necessitats socials
 

Has sentit a parlar del m4Social? És el projecte que vol utilitzar el potencial de la tecnologia mòbil en la ressolució de situacions de vulnerabilitat de col·lectius i persones. Segueix llegint si vols saber qui l'organitza i quines accions es desenvoluparan.

 
 
Procomuns
 
Tecnologia lliure, descentralitzada i distributiva a la Jornada Procomuns
 

Per què la descentralització és rellevant? Amb aquest punt de partida les Jornades Procomuns van proposar aquesta taula rodona que advoca per una Intranet distributiva i descentralitzada a nivell d’infraestructura, per millorar innovació, privacitat, resiliència i diversitat.

 
 
My e-participation Story
 
Històries d'e-participació
 

La competició digital 'e-Participation Story' es va realitzar entre els mesos de juny i setembre del 2015. Telecentre-Europe ha recopilat una bona part de les històries sobre l'ús de les eines digitals per tal d'afavorir l'e-participació i influir en les polítiques europees i nacionals. Aquí podeu veure els diferents relats recollits.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Logo de Girona Emprèn

Aprèn a emprendre amb Girona Emprèn

"Aprenent a ser emprenedor" és el títol del curs que Girona Emprèn oferirà els propers dies 12 i 14 d'abril. La formació vol treballar al voltant de les aptituds i motivacions necessàries per a fer realitat un negoci.Noies i Tecnologia: noves professions

Les nenes a carreres tecnològiques

"I si el meu futur és a les TIC?". Amb aquesta senzilla pregunta el punt TIC - Òmnia Mithra de Santa Coloma de Cervelló ha animat a les nenes i joves del municipi a reflexionar sobre les seves sortides professionals en l'àmbit de la tecnologia. El Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès publica un llibre de plantes medicinals

El Punt Òmnia Casal Cívic Badia del Vallès publica un llibre de plantes medicinals

El Punt Òmnia Casal Cívic de Badia del Vallès ha publicat un recull de plantes medicinals del taller plantes medicinals que s'ha dut a terme al centre de setembre a desembre de 2015. El llibre, està publicat en suport Issuu.Formació Actic

Nova convocatòria formativa d'ACTIC a la Ribera d'Ebre

Des del Telecentre del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre s’han creat dos cursos de formació de preparació de la prova ACTIC tan del nivell bàsic com mitjà perquè la gent de la comarca no hagi de desplaçar-se fora a fer-lo.  Els tècnics han preparat una renovada formació que s’iniciarà aquest proper mes d'abril. 
 
NOTÍCIES
 

InnovaCat

InnovaCat premia el talent de les empreses d'Osona

Ja s'ha posat en marxa la 6a edició dels Premis InnovaCat, que volen reconéixer iniciatives empresarials innovadores i proactives a la comarca d'Osona. Els més de 200 projectes presentats durant les 5 edicions anteriors han consolidat el certamen com una cita obligada pels empresaris i empresàries osonencs.

 

Open Data Day

Tot el que va passar a l'Open Data Day, a només un clic!

El projecte apps4citizens va organitzar a Barcelona un dels 208 esdeveniments internacionals celebrats de forma simultània a tot el món, en el marc de l'Open Data Day. La trobada va tenir lloc el 5 de març a la Fàbrica Lehman.Consulteu el relat multimèdia de la trobada on trobareu els vídeos de les principals intervencions.

 

CreatiFI

Es busquen projectes artístics desenvolupats amb tecnologia FIWARE

L'Institut de Cultura de Barcelona i I2Cat impulsen, dins el programa CreatiFI, la convocatòria dels premis Barcelona Connected and Participatory Arts. El certamen busca projectes artístics que facin un ús creatiu amb tecnologia FIWARE, una plataforma impulsada per la UE per al desenvoupament d'aplicacions d'Internet del futur.

 

Treball, afers socials i familia a Twitter

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Twitter

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies disposa des d’avui de dos nous perfils a twitter. Es tracta de @aferssocialscat i @treballcat, des d’on s’informarà a la xarxa de les actuacions relacionades amb el Departament.

 
 
 
AGENDA
 
 
12x12 Congress: La Transformació Digital
31 de març, Cibernàrium, Edifici MediaTIC, Barcelona [+info]
App Inventor Day
2 d'abril, Mobile World Centre, Barcelona [+info]
Exposició: "+ Humans: el futur de la nostra espècie"
Del 7 al 11 d'octubre, CCCB, Barcelona[+info] [+info]
Lifelong guidance in Europe: improving Career Management Skills
13 d'abril, UPF - Edifici Roger de Llúria , Barcelona [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (Carrer de Salvador Espriu, 45-51, 08908 L'Hospitalet de Llobregat) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC