Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Violències de gènere 2.0

Posted on 17/11/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Portada del llibre "Violencias de género 2.0"
Portada del llibre "Violencias de género 2.0"

El llibre "Violencias de género 2.0" és producte de les IX jornades GrediDona celebrades al Campus Mundet al maig del 2014. Fa una incursió en les violències en els espais virtuals des d'una perspectiva de gènere.

Els pocs estudis que s'han fet en aquest sentit s'han centrat en violències exercides per homes en les seves parelles o exparelles. Aquest llibre ha volgut fer-ho en un sentit més ampli i presenta intervencions i investigacions que no només obren perspectives sinó que intenten aturar el fenomen i oferir pautes d'anàlisi.

Les autores afirmen que, encara que Internet ha ofert múltiples possibilitats a les dones, aquestes no han estat prou per eliminar la discriminació de gènere: "Internet no té cos però sí gènere. I amb un perill afegit, les fronteres entre discriminacions per gènere i un altre tipus de violències sobre les persones semblen dilucidar-se, en ocasions confondre's i la majoria de les vegades naturalitzar-se".

Consideren necessari descobrir "què està passant, com, amb quines característiques i quins són les tipologies de les discriminacions per raons de gènere i desemmascarar les agressions virtuals", així com, "posar en marxa intervencions en camps diversos, l'educatiu, el familiar, el social, el polític". El llibre evidencia que la discriminació de gènere està molt present a la xarxa i pretén ser un pas per generar conscienciaciói oferir eines.

"Violencias de género 2.0" està disponible per a descàrrega en aquest enllaç.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.