Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

En quins països valoren millor el software lliure?

Posted on 17/12/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Mapa sobre com valoren els països de parla hispana el software lliure
Mapa sobre com valoren els països de parla hispana el software lliure

A aquesta i a altres preguntes donen resposta l'informe "Valoración del software libre en la sociedad (2014)" i el Rànquing de la valoració del software lliure per països, ambdós publicats recentment per Portal Programas.

Segons l'Índex de Valoració dels Software Lliure (IVSL), Costa Rica és el país de parla hispana on millor es coneix el programari lliure. En el segon lloc es troba Nicaragua i en el tercer Espanya. L'IVSF és un indicador que mesura la valoració i els coneixements que es tenen sobre el programari lliure i que es calcula a partir d'uns indicadors que analitzen tots els àmbits aplicables. Així, Costa Rica obté un 10 a l'index, Nicaragua un 7,05 i Espanya 6,69. A la cua trobem a Mèxic (3,39), Hondures (3,38) i la República Dominicana (amb un 0). Si teniu curiositat, podeu consultar tota la classificació.

L'informe "Valoración del software libre en la sociedad" arriba enguany a la seva sisena edició. Realitzat a partir de les respostes de 1569 persones, desvetlla que el 70% dels enquestats reconeixen utilitzar programari lliure. Tot i així, sembla que no tots ells coneixen la definició correcte d'aquest tipus de software, ja que, han estat el 42% dels enquestats els que han reconegut la resposta correcta a la pregunta "Saps què és el programari lliure?".

La gran majoria d'enquestats, el 80%, ha afirmat que confia en el software lliure. A més, un 34% d'aquesta majoria assegura que hi confia perquè es desenvolupa i actualitza constantment i el 46% restant manifesten no haver tingut problemes amb ell.

Aquest informe es pot consultar en aquest enllaç i està compartit amb llicència Creative Commons.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.