Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Tomàs Moré: "La por dels pares és anar tecnològicament per darrera dels seus fills"

Posted on 22/12/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Taller de seguretat a Internet de CESICAT
Taller de seguretat a Internet de CESICAT

Segons un estudi recent del Ministerio del Interior de l'estat espanyol, només un de cada tres pares comprova el perfil que tenen els seus fills a les xarxes socials. I només un 54% parla amb els seus fills sobre els riscos d'accedir a continguts inadequats. A Catalunya, el CESICAT desenvolupa taller per a pares per abordar la seguretat dels seus fills a la xarxa.

El CESICAT (Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya) desenvolupa des de fa uns mesos una sèrie de tallers adreçats sobretot a mares i pares, però també a educadors, amb l'objectiu d'orientar-los en l'acompanyament dels nens i joves en l'ús d'Internet. La sessió busca que els pares i mares siguin més actius en la prevenció i conscienciació dels seus fills. Es parla de reputació online, de continguts a les xarxes socials, de dispositius mòbils... i els mateixos participants poden intercanviar dubtes i experiències pròpies. Els tallers es poden sol·licitar al catàleg de formacions de la Diputació de Barcelona o, directament, a la web del CESICAT.

El responsable de conscienciació i formació del CESICAT, Tomàs Moré, assegura que la principal por dels pares i mares és sentir-se "tecnològicament per darrera dels seus fills". Tot i això, Moré creu que els pares no poden "dimitir" del seu paper com a tutors i cal que facin un suport afectiu i familiar. En el següent reportatge en vídeo podeu veure el transcurs d'una d'aquestes sessions i una entrevista a Tomàs Moré i als participants. 

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.