Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Recerca: Puc construir alguna cosa?

Posted on 22/07/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Construcció d'un router CNC casolà
Construcció d'un router CNC casolà

"Puc construir una gravadora CNC 3D casolana sense coneixements previs i només amb els vídeos i informació que puc trobar a Internet? Hipòtesi: A Internet puc trobar tot el coneixement i ajuda per poder construir un router CNC 3D casolà."

Així resumeix el seu treball l'Ángel Vicente González qui, tutoritzat pel Miquel Nadal, ha demostrat que tenia raó: Ha construït un router CNC 3D casolà (un robot que pot fer la feina d'un artesà gravant un disseny sobre diferents materials).

Aquest noi va aconseguir que el seu treball de recerca fos seleccionat a la Mostra de Recerca Jove de Barcelona. Tal i com ell mateix comenta en la seva proposta: "He pogut fer un rotuer CNC 3D casolà amb uns coneixements inicials molt baixos i comptant, tan sols, amb els aprenentatges adquirits durant els últims mesos, mirant vídeos i pàgines d’Internet."

Trobareu la seva proposta a la publicació de l'Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona (pàg. 26). No és l'única aportació a la mostra que es pot relacionar amb la fabricació digital; els més joves ja fa un temps que estan explorant la xarxa i participant de l'estratègia #fabricaciódigital.