Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

13 participants al programa d'emprenedoria i ocupació juvenil rural de l'Alt Urgell

Posted on 27/11/2014
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Alt Urgell
Alt Urgell

El CETAP-Telecentre de l'Alt Urgell va acollir el 12 de novembre l'acte d'inauguració de la segona edició del programa “A l'Alt Urgell també pots començar”. Hi participen 13 joves que retornen al món rural per tenir una oportunitat en el moment d'acabar la seva formació.

"A l'Alt Urgell també pots començar" és un programa de formació i aprenentatge empresarial i ocupacional adreçat a joves titulats universitats i de cicles formatius amb caràcter emprenedor. L'objectiu és que els/les joves formats/des del territori tinguin l'oportunitat de retornar-hi.

Així, el programa pretén dotar d'eines i recursos per a l'emprenedoria, crear una xarxa de contactes de gent formada del propi territori, donar a conèixer els serveis que ofereix l'administració per a joves i l'emprenedoria, augmentar i/o millorar l'ocupabilitat dels joves desenvolupant altres competències transversals i fomentar una millora de la recerca laboral.

Està dividit en diferents blocs: emprenedoria, anglès, eines TIC i coneixement del territori (recursos, empreses-recerca de feina 2.0). També hi ha una formació teòrico-pràctica a través d'experiències de joves emprenedors per il·lustrar les sessions més teòriques, així com la visita a empreses relacionades amb el perfil del jove. A més, els/les joves participants reben sessions de tutoria per detectar necessitats i poder integrar-los als continguts del programa.

L'any passat va tenir lloc una prova pilot d'aquest programa amb 12 joves inscrits. La van acabar nou, ja que els altres tres van trobar feina.

El programa està finançat per la Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consorci Alt Urgell-Cerdanya pel programa de retorn dels joves formats al món rural, LEADER.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.