Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Reivindicant la memòria digital col·lectiva de l'Hospitalet

Posted on 13/01/2020
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Grup motor de dones del bloc "Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc" del Punt TIC-Òmnia JIS Arrels
Grup motor de dones del bloc "Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc" del Punt TIC-Òmnia JIS Arrels , for Punt Òmnia JIS/Arrels. 2008. Licence: BY-SA

Un grup d'alumnes del Punt TIC-Òmnia JIS Arrels del barri de la Torrassa i Collblanc de l'Hospitalet de Barcelona creen una exposició fotogràfica i arxiu digital per a reivindicar la memòria col·lectiva del barri. Es pot visitar del 8 al 22 de gener al Centre Cultural Collblanc-la Torrassa.

Fa uns deu anys que un grup de dones i alumnes d'informàtica del Punt TIC-Òmnia JIS Arrels del barri de la Torrassa i Collblanc de l'Hospitalet de Barcelona van iniciar un procés de recuperació de la memòria històrica del barri a través del blog Memòries de barri mitjançant el qual van començar a aprendre informàtica i aconseguir fotografies antigues del districte.

Actualment, el grup motor està format per veïnes i veïns amb la participació i col.laboració d'altres persones del barri que s'apropen a aportar les seves fotografies i ara han organitzat l'exposició "Memòria de Barri de la Torrassa i Collblanc", un espai obert al barri i ubicat al Punt Òmnia Jis-Arrels per mostrar la feina de recerca fotogràfica i audiovisual es porta publicant al seu bloc des de l'any 2008.

L'exposició, que es prevé de manera itinerant per diferents espais del districte, es podrà visitar del 8 al 22 de gener al Centre Cultural Collblanc-la Torrassa

A més, mostrarà una primera selecció de testimonis (entrevistes individuals i grupals) publicats al seu canal de YouTube, on veïnes i veïns ens expliquen les fotografies i comparteixen els seus records sobre el barri.

L'àlbum de fotos està permanentment visible i sota llicència Creative Commons (CC) per posar a l'abast de tothom el patrimoni fotogràfic del barri que prové dels àlbums familiars privats del veïnat.

 

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.