Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Punt TIC de Les Escodines de Manresa estrena una peça audiovisual per difondre el patrimoni cultural de la ciutat

Posted on 08/07/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Imatge del projecte creatiu de les Escodines Living Lab - Fàbrica de Cocreació de Manresa
Imatge del projecte creatiu de les Escodines Living Lab - Fàbrica de Cocreació de Manresa, for Ajuntament de Manresa. Licence: Tots els drets reservats

El passat 29 de maig es va presentar el curtmetrage "Sol a Peu" en el marc del projecte Escodines Living Lab - Fàbrica de cocreació comunitària de l'Ajuntament de Manresa que vol fomentar la cohesió social al barri, el desenvolupament humà sostenible, la cocreació i l’ús de les tecnologies des d’una dimensió comunitària.

La posada en marxa de l'Escodines Living Lab - Fàbrica de cocreació comunitària de Manresa s'articula en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari de l'Ajuntament de Manresa i la finalitat és fomentar la cohesió social d'una manera transversal i transgeneracional.

Per aconseguir-ho, el projecte proposa tres espais d’experimentació: la creació d’històries, la recuperació de la memòria i la fabricació 3d.

El curtmetrage "Sol a Peu", una creació d'stop motion i cinema popular comunitari que narra l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat de Manresa, va ser la primera activitat amb la qual es va inaugurar el projecte el passat 29 de maig. La peça, pretén apropar el patrimoni, la cultura i difondre el valor de ciutat. S'ha elaborat amb la participació i col·laboració conjunta de diferents agents del territori com l’Espai Infantil de Les Escodines, el Punt Tic de Les Escodines, la biblioteca Jaume Perramon, el Programa de Noves Ciutadanies, el Taller de pintura i també ha rebut el suport d’UManresa.

Per fomentar la memòria, s'ha creat un espai d'elaboració de vídeos i continguts digitals perquè persones adultes, gent gran i nouvingudes hi participin.

La creació i l'art multimèdia es vol fomentar amb un espai de fabricació 3D des d'on investigar noves maneres per fomentar la creativitat artística, oferint nous canals per interactuar amb materials virtuals i la formació en tècniques 3D.

El projecte, pretén contribuir al canvi de la actual percepció de cultura, l'art i la promoció turística del patrimoni de les Escodines i de Manresa ajudant a crear un nou paradigma i fomentar la identitat escodinaire com element cohesionador i de vertebració social.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

You may be interested

Cursos formatius en línia per a la recerca de feina
Post to 14/09/2020 | Event Date: 14/09/2020 to 01/10/2020
0
Programació digital de tardor al Convent de Sant Agustí
Post to 14/09/2020 | Event Date: 14/09/2020 to 31/12/2020
0
Formació digital per a dones TIC
Post to 18/05/2020
0