Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Robòtica i cultura maker a l'Alta Ribagorça

Posted on 16/05/2019
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home

El passat dimecres 15 de maig els nens i nenes del Servei d'Intervenció Socioeducativa de l'Alta Ribagorça van realitzar la darrera sessió del taller d'iniciació a la robòtica, la programació i la cultura maker, englobat dins un conjunt d'activitats enfocades en el marc de projectes d'innovació social digital.

La robòtica és una disciplina amb una presència cada cop més alta pels seus importants beneficis: fomenta el treball en equip i la creativitat, ajuda al pensament crític, etc.

Amb l'objectiu d'aquirir nous coneixements mentre es diverteixen, nens i nenes del Servei d'Intervenció Socioeducativa de l'Alta Ribagorça van participar en un taller sobre el muntatge del robot mBot, un kit STEAM de robòtica oferit per MakeBlock adeqüat perquè els infants es puguin iniciar en la robòtica, programació i electrònica bassat en Arduino i Scratch.

Aquest forma part d'un cicle d'activitats per apropar les tècniques a la ciutadania del municipi, tant infants com adults, en les quals els i les participants han aprofundit servit en conceptes relaccionats amb la cultura maker i el pensament creatiu i computacional.

S'han abordat diferents reptes creatius que podeu veure a través d'aquest video com aprendre a programar el mBot perquè faci maniobres per a evitar la col·lisió amb diferents objectes, l'aturada i emissió de senyals sonors i/o lumínics davant el risc de col·lisió, o fins i tot la simulació de comportaments, en base a la pogramació que tenen robots com l'iRobot Roomba, evitant una possible caiguda davant un esglaó, la vora de la taula, etc.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.