Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

La Realitat Augmentada, un nou al·licient a les biblioteques de la Ribera d'Ebre

Posted on 16/01/2018
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Taller de realitat augmentada amb responsables de les biblioteques riberenques
Taller de realitat augmentada amb responsables de les biblioteques riberenques, for Punt TIC de la Ribera d'Ebre. Licence: Tots els drets reservats

A partir d’ara visitar les biblioteques riberenques tindrà un nou al·licient que afegirà diversió als seus usuaris: la realitat augmentada. L’ús de les noves tecnologies permet no només llegir una història, sinó també entrar dins el llibre i formar part del que ens explica. Per fer-ho possible els i les responsables de les biblioteques de la comarca participen en la sessió informativa que organitza el Telecentre de la Ribera d’Ebre per ensenyar el funcionament d’aquest nou format.

Aquestes activitats de realitat augmentada van destinades a nens i nenes d'entre 5 i 10 anys perquè les facin amb un adult, ja que s’han de fer amb un telèfon mòbil o tauleta. Una de les aplicacions que s’han fet servir és Quivervision, que mitjançant un dels aparells electrònics, s’enfoca unes làmines, que es poden baixar del web, es pinten i després els dibuixos de la imatge prenen vida. Una altra activitat realitzada es fa amb llibres de realitat augmentada. Es baixa al mòbil o tauleta l’aplicació de cada llibre i s’enfoca per veure les imatges animades.

De moment ja ho coneixen a Móra d’Ebre, on la responsable del Telecentre va fer una sessió de realitat augmentada el passat mes de desembre.

          

La Torre de l’Espanyol, Benissanet, Móra la Nova i Ginestar podran posar en pràctica aquesta nova tecnologia i, properament, també s’hi afegiran la resta de biblioteques de la comarca, per apropar als usuaris i usuàries de les biblioteques aquest divertit format que combina realitat i món virtual.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.