Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Dones en xarxa analitza com afecta Internet a la lluita per la igualtat de gènere

Posted on 19/07/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Montserrat Boix, en un fotograma del vídeo "Dones i Internet"
Montserrat Boix, en un fotograma del vídeo "Dones i Internet", for Canal de Youtube de Dones en Xarxa. 2017

"Dones i Internet" és el títol del vídeo que han publicat l'associació Dones en Xarxa i l'espai d'informació i anàlisi sobre la realitat catalana Catalunya Plural, en el marc de la seva iniciativa comuna "Igualtat a fons". Consisteix en la creació i difusió de vídeos que tracten amb profunditat temàtiques relacionades amb la igualtat de gènere.

Quins canvis ha suposat Internet en l’avanç per la igualtat de les dones? És la xarxa un espai idoni per la relació i l’apoderament d’aquestes? Existeix la bretxa digital de gènere? El vídeo "Dones i Internet" pretén donar resposta a aquestes preguntes, a partir d'entrevistes a expertes en la matèria: Lourdes Muñoz, enginyera informàtica i presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, Lidia Arroyo, sociòloga i investigadora de Gènere i TIC (UOC); i la periodista Montse Boix. El vídeo aborda temàtiques com el ciberfeminisme, el coneixement lliure o la segona bretxa digital.

Aquest treball forma part de la iniciatia "Igualtat a fons" que van posar en marxa el passat mes d'abril Dones en Xarxa i Catalunya Plural. Consisteix en la creació i difusió de vídeos que tracten amb profunditat temàtiques relacionades amb la igualtat de gènere. Expliquen que el projecte "pretén donar visibilitat a dones de diferents sectors i experiències que des del feminisme i la perspectiva de gènere analitzen críticament la societat".

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.