Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Escuela Cívica, un projecte per explorar la ciutadania digital

Posted on 06/07/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Cartell de l'Escuela Cívica
Cartell de l'Escuela Cívica, for Escuela Cívica. 2017. Licence: Tots els drets reservats

El mes de juliol s'està desenvolupant a Barcelona un projecte pilot anomenat "Escuela Cívica". Ofereix nou sessions al llarg del mes, on la ciutadania pot aprendre i compartir sobre l'ús de la tecnologia per al bé comú i per millorar el sistema polític i econòmic amb tecnologies cíviques (civic tech).

Escuela Cívica és un consorci de diverses organitzacions que treballen per donar suport a la ciutadania "a descobrir, fer ús i desenvolupar tecnologia per al bé comú". Concretament, parlen de "tecnologies cíviques" (civic tech, en anglès), que defineixen com "L'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació per capacitar el compromís i la participació ciutadana, amb el propòsit de millorar sistemes polítics".

Durant aquest mes de juliol han posat en marxa la seva primera iniciativa, un projecte pilot de sessions participatives repartides al llarg del mes. Concretament, seran nou sessions gratuïtes de tres horas cadascuna, que tindran lloc a diferents equipaments de Barcelona i L'Hospitalet de Llobregat. El 28 de juliol hi haurà una festa ciutadana per presentar els resultats d'aquesta primera experiència. 

Conviden els i les participants a repensar el que significa ser ciutadà o ciutadana en una societat immersa en la tecnologia, tot donant una visió transversal i crítica de la civic tech.

Des del consorci que l'impulsa, expliquen que aquest pilot "és producte de la intel·ligència col·lectiva". Els seus formats educatius s'han generat de la diversitat d'experiències i visions de les persones que formen part del consorci, però volen anar més enllà i amb les idees aportades per les persones participants "donar-li una forma més permanent al projecte".

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.