Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Barcelona i Madrid acullen les finals estatals de Technovation Challenge

Posted on 04/05/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Foto de grup Technovation Spain
Foto de grup Technovation Spain, for Associació Espiral. Licence: Tots els drets reservats

L'edició 2017 de Technovation Challenge està arribant al final. Els dies 6 i 12 de maig, Barcelona i Madrid acullen les finals estatals. Els equips guanyadors participaran a la semifinal mundial. Des del gener passat, 370 noies, repartides en 79 equips, han rebut el suport de 120 mentores per donar forma a un projecte emprenedor que utilitza la tecnologia per millorar la societat.

Technovation Challenge planteja als grups de noies participants el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del món. Durant quatre mesos, noies d'entre 10 i 18 anys han treballat en els seus projectes i ara arriba l'hora de la veritat: la valoració de l'app i del pla de màrqueting, comunicació i de negoci que han desenvolupat.

La final per als equips sènior es realitzarà el dissabte 6 de maig en un esdeveniment simultani a Madrid i Barcelona. Els equips júnior seran avaluats el 6 de maig a Madrid i el 12 de maig a Barcelona. Els equips que surtin guanyadors en les finals estatals participaran en la semifinal mundial. Els seus treballs seran avaluats per un jurat virtual, format per dones d'arreu, que triarà les millors propostes. Aquestes viatjaran a Sant Francisco, Estats Units, durant el mes d'agost per a la fase final. Els equips participants opten a premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Les finals de Barcelona seran:

  • Final dels equips sènior: Dissabte, 6 de maig, de 9.30 a 14.00 hores, a CaixaForum.
  • Final dels equips júnior: Divendres, 12 de maig, de 17.30 a 20.30 hores, al Mobile World Center.

A Catalunya i a l'Estat espanyol han participat 370 noies, en 79 equips, amb el suport de 120 mentores. Durant aquesta experiència educativa, els equips han treballat en alguna d'aquestes sis àrees, inspirades en els reptes per a la sostenibilitat de les Nacions Unides: Pobresa, Medi ambient, Pau, Equitat, Educació i Salut. 50 dels 79 equips participants han aconseguit finalitzar el repte i presentar el seu treball (26 a Barcelona i 24 a Madrid), que serà avaluat els dies 6 i 12 de maig.

Per a més informació, podeu consultar l'apartat sobre Technovation a plana web de l'Associació Espiral Educació i Tecnologia, ambaixadora nacional del programa.

Technovation desperta l'interès de les noies per la tecnologia i l'emprenedoria digital

La Comissió Europea afirma que les dones representen tan sols el 30% dels treballadors de les TIC en la Unió Europea. Per tant, hi ha molta feina a fer per engrescar les joves a apostar per carreres tècniques. Technovation aporta el seu gra de sorra, ja que les dades recollides en edicions anteriors del programa mostren que produeix un 78% d'augment de l'interès de les noies participants en l'àmbit de la tecnologia i un 70% en el de l'emprenedoria digital.

Així, un 67% d'elles manifesta interès pel lideratge al món dels negocis en finalitzar el programa i el 58% de la participants inicien estudis en l'àmbit de la tecnologia. A més, el 73% de les mentores afirma haver ampliat la seva xarxa de contactes professionals gràcies a Technovation Challenge.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.