Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

El Citilab acull l'OpenDataLab, escola ciutadana de dades obertes

Posted on 10/04/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Logotip de l'OpenDataLab
Logotip de l'OpenDataLab, for Citilab. 2017. Licence: Tots els drets reservats

Citilab i Iniciativa Open Data Barcelona impulsen la primera escola ciutadana de dades obertes del Baix Llobregat. Vol esdevenir l’espai referent de divulgació, formació i promoció de l’emprenedoria basada en dades obertes. Es va presentar oficialment el passat 6 d'abril, amb el workshop "El valor d’obrir les dades per la meva organització".

El taller va anar a càrrec de Carlos Cuffí, director de programes i transformació digital del Mobile World Capital. Els workshops gratuïts seran una de les propostes de l'OpenDataLab, que també oferirà  formació certificada per l'Open Data Institute i organitzarà trobades Drinks&Data per a l’intercanvi i el debat entorn les dades obertes i altres accions de dinamització de l’ecosistema emprenedor al voltant de l’open data.

A la cita del 6 d'abril també van presentar els objectius principals de la iniciativa, l’oferta formativa i les diverses accions de divulgació que es realitzaran al llarg de l'any. Van presentar l'acte Javier González Abad, director del Citilab, i  Lourdes Muñoz, presidenta de l’entitat sense afany de lucre Iniciativa Barcelona Open Data.

Tota l’activitat de l’OpenDataLab tindrà lloc a les instal·lacions del Citilab. S'hi impartirà formació modular de quatre hores, de manera que es poden cursar càpsules específiques segons els interessos de l’alumnat, o completar els itineraris formats per diversos mòduls, que estaran acreditats per l’Open Data Institute (ODI).

Per afavorir l’accés a aquesta formació, les persones residents a Cornellà obtindran un 10% de descompte en la inscripció i s’obrirà una convocatòria per becar una persona en situació d’atur amb coneixements de programació, resident en l’Àrea Metropolitana de Barcelona, interessada a cursar l’itinerari complet de desenvolupament d’aplicacions mòbils. Aquesta beca cobrirà el 80% del total de l’import del curs.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.