Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Apadrinament digital intergeneracional

Posted on 13/03/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Apadrinament digital intergeneracional
Apadrinament digital intergeneracional, for Plana web del projecte Apadrinament Digital. Licence: Tots els drets reservats

Us apropem una bona pràctica que s'està desenvolupant a l'Institut de Santa Coloma de Farners. Els i les alumnes del centre són padrins/es digitals de persones grans i els ensenyen a fer servir la missatgeria instantània, a compartir fotos a la xarxa, etc. Pensem que aquesta iniciativa pot motiva alguns dinamitzadors/ores a desenvolupar un projecte semblant al seu Punt TIC. Com ho veieu?

L’apadrinament digital és un projecte intergeneracional que té com a objectiu principal l’acompanyament a la gent gran en la descoberta i l’ús dels materials i eines digitals; potenciant així la seva activitat mental i l’activitat social entre generacions.

Els padrins/es digitals són alumnes de 1r d’ESO que a més de dissenyar i programar apps, animacions audiovisuals i jocs digitals, ensenyen als avis i àvies a utilitzar les diferents eines i materials digitals amb el suport de la plana web del projecte. A més, els/les alumnes de 4t d'ESO coordinen el procés d’apadrinament digital i gestionen la pàgina web del projecte. Aquesta web inclou les eines necessàries de comunicació entre els padrins digitals i apadrinats, així com totes aquelles activitats pensades per afavorir l’envelliment actiu.

Aquesta iniciativa ha participat a mSchools Edu_Hack, organitzat per Mobile World Capital Barcelona i que ha tingut lloc en la darrera edició del Mobile Wolrd Congress. Es tracta d'un procés de cocreació a gran escala dirigit a docents, amb l’objectiu d’identificar i desenvolupar, de forma col·laborativa, experiències innovadores a l’aula per a tots els nivells educatius. Els resultats d’aquesta jornada Edu_Hack són més de 40 propostes validades que es comparteixen amb la comunitat educativa a través de mSchools Toolbox.

Pensem que aquesta proposta de la comunitat educativa pot ser inspiradora per a dinamitzadors i dinamitzadores de la Xarxa Punt TIC. Us animem a adaptar-la a les necessitats i possibilitats dels vostres punts i participants. Us hi animeu?

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.