Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Sessió del Programa Catlabs amb agents d'innovació de les comarques de Girona

Posted on 23/02/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Presentació CatLabs Girona
Presentació CatLabs Girona, for Oficina Tècnica de la Xarxa PuntTIC. 2017. Source: Oficina Tècnica. Licence: BY-NC

Els assistents, molt actius, s'emplacen a una nova trobada per estudiar possibles línies de col·laboració i aprofitar les potencialitats del territori.

Aquest 22 de febrer ha tingut lloc la tercera sessió de treball del programa Catlabs, aquest cop a la Delegació del Govern de Girona, introduïda pel seu delegat, Eudald Casadesús.

La presentació del Programa Catlabs a càrrec de Ricard Faura, cap del Servei d'Inclusió i Capacitació Digital de la Generalitat, ha tingut una molt bona acollida entre la trentena d’assistents de diferents entitats i organismes de la demarcació de Girona. Entre ells hi ha hagut representants tant d’espais de coworking, escoles que treballen la robòtica educativa, centres de secundària i de FP, el Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona i els propis Punt TIC.

De nou, es remarca i focalitza l’atenció dels assistents en el fet de voler integrar en el sistema d’innovació, que tradicionalment s’ha basat en les universitats, les empreses i les administracions (triple hèlix), una quarta pota que inclou i vol treballar amb la ciutadania.

A més, donades les intervencions del públic assistent, es defineix molt clarament la distinció entre les dues branques que vertebren aquestes trobades. D’una banda, el Programa Catlabs, programa de Govern que pretén impulsar a mig i llarg termini la innovació social tecnològica, i de l’altra, el desplegament de la Xarxa Catlabs, que és el que es promou i es vol treballar en aquestes sessions al territori amb els possibles agents innovadors. Per al desplegament i dinamització d’aquesta xarxa, el Govern compta amb la col·laboració de la Fundació i2cat.

Entre les coses que més preocupen els assistents està el desconeixement dels projectes que fan els altres agents i, per tant, els espais o projectes a través dels quals arribar a col·laborar. En aquest sentit, Catlabs proporcionarà a través del seu espai web un recull dels projectes disponibles perquè els agents sondegin possibles àmbits de treball col·laboratiu. En aquesta línia, en acabar la jornada els participants s'han emplaçat a una nova sessió per crear sinèrgies i estudiar possibles línies de col·laboració, a partir dels projectes propis i les potencialitats detectades al territori.

Aquelles entitats, organitzacions o administracions que vulguin adherir-se a la Xarxa Catlabs ho podran sol·licitar a través del formulari a disposició a la web de Catlabs.cat.

El proper dimecres, dia 1 de març, tindrà lloc una nova sessió del Programa Catlabs a Manresa, amb agents d'innovació de les comarques de la Catalunya Central. Hi estan convidades entitats molt diverses, representants dels quatre sectors de la quadruple hèlix: universitats i centres de formació, empreses, administracions i ciutadania.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.