Warning message

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Europe Code Week 2016, una edició de rècord

Posted on 17/01/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | home
Rècord de participació a Code Week EU 2016: 970.000 persones
Rècord de participació a Code Week EU 2016: 970.000 persones, for Code Week EU

El mes d'octubre passat, gairebé un milió de persones van participar en una de les 23.000 activitats organitzades en el marc de l'Europe Code Week (Setmana Europea del Codi). Des de la Comissió Europea, impulsora de la iniciativa, fan ara valoració de l'edició 2016 i comencen a preparar la d'enguany, que marcarà el cinquè aniversari del projecte.

Concretament, 970.000 persones van participar en alguna de les activitats organitzades en més de 50 països de tot el món. Això suposa un augment del 70% en participants comparant amb l'edició del 2105. L'objectiu, com cada any, ha estat aprendre a programar i animar als i a les joves a formar-se en aquesta especialitat. 

Gairebé la meitat (46%) de les persones que van programar durant la Code Week EU 2016 eren nenes o dones i l'edat mitjana dels participants va ser d'11 anys. Encara que es van portar a terme accions a diferents equipaments i amb persones de totes les edats, les escoles i els/les joves van ser les més implicades. Van treballar amb hardware i robots amb l'objectiu de desenvolupar el pensament computacional. 

Aquesta iniciativa s'ha replicat al continent africà amb l'Africa Code Week. Hi han participat 430.000 joves a 30 països diferents.

2017 marca el cinquè aniversari de l'Europe Code Week. L'edició d'enguany es durà a terme durant dues setmanes, del 7 al 22 d'octubre, en comptes d'una, per atendre els diferents períodes de vacances escolars en els països europeus.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.